METEO. Avertizare severă de vreme rea pentru următoarele zile

România va fi traversate în următoarele zile de un val de aer polar, care va aduce temperaturi de îngheţ, lapoviţe şi ninsori. Meteorologii au emis noi avertizări de vânt puternic, precipitaţii mixte în jonele joase şi cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru zonele montane. De duminică, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75...85 km/h. Temperaturile scad, iar din noaptea de duminică spre luni în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte. La munte va ninge viscolit.

DUMINICĂ. Vântul se va intensifica, iar senzația de rece se va amplifica. Intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75...85 km/h. În vestul, centrul și nordul țării, vor fi înnorări și pe arii extinse va ploua, moderat cantitativ, iar în cursul nopții în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe, cu caracter local vor fi mai ales spre seară și la începutul nopții. În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar pe creste 100...120 km/h; va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în depresiunile din nord-vest și din centru și 16 grade în Lunca Dunării și în sudul litoralului; minimele termice vor fi cuprinse în general între -1 și 7 grade.

BUCUREŞTI. Și aici vântul se va intensifica în special după orele prânzului, cu rafale de 50...60 km/h, temporar, mai ales seara și în cursul nopții, 65...70 km/h. Cerul va fi temporar noros, iar în orele serii vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

[citeste si]

LUNI, vremea se va menține vântoasă, iar procesul de răcire va continua, aceasta resimțindu-se în special la valorile din timpul nopții. Vântul va continua să fie intens în toate regiunile, cu precădere pe parcursul zilei, când vor fi rafale în general de 55...70 km/h și local 75...85 km/h. Cerul va fi temporar noros, în vest, centru și nord, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi precipitații locale, în general slabe, mixte în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei și ploi în rest. În sud și sud-est ploile vor fi posibile izolat, îndeosebi la începutul zilei. În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar pe creste 100...120 km/h; va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi în continuare scăzută, temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile intramontane și 5...6 grade în Lunca Dunării și pe litoral.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare vântoasă, iar noaptea va fi rece. Pe parcursul zilei vântul se va menține intens, cu rafale de 50...55 km/h, temporar 60...65 km/h, apoi va slăbi treptat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă de 1...3 grade.

MARTI. Vremea se va ameliora în privința precipitațiilor, vântul va mai scadea în intensitate, dar va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai izolat vor fi posibile precipitații slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în prima parte a intervalului, mai ales în estice și in sud-est. În zona montană local va mai ninge slab, iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70 km/h, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor situa între 2 grade în depresiuni și 11 grade în sudul țării; minimele vor fi preponderent negative, intre -6 grade în estul Transilvaniei și 3 grade pe litoral și în sudul Banatului.

BUCUREŞTI Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil în timpul zilei și temporar noros noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad, mai scăzută în zona preorășenească, spre -2 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel