Mese gratuite elevi. Ce se întâmplă cu porțiile de hrană

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre referitor la programul pentru şcoli al României în perioada 2017-2023.

Proiectul stabileşte, printre altele, că elevii pot consuma mai mult de o porţie din produsele acordate gratuit, fructe, lapte şi produse de panificaţie, ca urmare a redistribuirii produselor neconsumate. Potrivit agendei cu actele normative, în şedinţa de miercuri se va discuta un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 640/2017 pentru aprobarea programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2017-2018.

"Pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii", se menţionează în hotărâre.

Vezi și: Isărescu, refuz invitație în Parlament. Soviani, ipoteză explozivă: Risc pe care nu și-l asumă

"Ajutorul financiar al Uniunii Europen"

"Preşcolarul/elevul prezent la cursuri poate consuma mai mult de o porţie de produs în aceeaşi zi, ca urmare a redistribuirii produselor neconsumate din motive obiective, dar ajutorul financiar al Uniunii Europene se va solicita aşa cum este prevăzut la art. 3 alin (3) din prezenta hotărâre. Pentru săptămâna 'Şcoala altfel', preşcolarii/elevii prezenţi care efectuează excursii sau tabere pot consuma o porţie de produs în ziua/zilele respective, dar ajutorul financiar al Uniunii Europene nu se va solicita pentru cantităţile aferente", se mai precizează în actul normativ.

Potrivit documentului, ordonatorii principali de credite pentru efectuarea plăţilor către furnizori şi prestatori sunt preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii comunelor, oraşelor şi municipiilor/sectoarelor municipiului Bucureşti.

Vezi și: Jaf la mănăstire. Modul incredibil în care hoțul a acționat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel