Mesajul pe care l-a trimis soției sale medicul care s-a aruncat de la etaj, în București. Val de mesaje de condoleanțe. "Vestea asta fulgerătoare mi-a străpuns sufletul"

Mesajul pe care l-a trimis soției sale medicul care s-a aruncat de la etajul 12, în București / Foto: Facebook Radu Mirică
Mesajul pe care l-a trimis soției sale medicul care s-a aruncat de la etajul 12, în București / Foto: Facebook Radu Mirică

Află în articol ce mesaj i-a trimis soției sale medicul care s-a aruncat de la etajul 12 al unui bloc din București.

Un chirurg din Capitală s-a aruncat de la etajul 12 al unui bloc. Locatarii au fost cei care au sunat de urgență la 112 pentru a anunța tragedia, însă medicii  ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat. Primele informații arată că medicul Radu Mirică suferea de depresie. 

VEZI ȘI: Un medic s-a aruncat de pe o clădire din București

Ieri, 29 septembrie, medicul în vârstă de 34 de ani și-a parcat mașina personală pe Șoseaua Pantelimon, apoi a intrat în scara blocului, a urcat până la etajul 12, de unde a deschis geamul de pe casa scării și s-a aruncat în gol. Înainte să recurgă la gestul extrem, bărbatul i-ar fi trimis soției un mesaj prin care îi spune că sinuciderea este cea mai bună soluție.

De ce ar fi recurs la acest gest extrem

Radu Mirică  era unul dintre cei mai apreciați medici ai Spitalului "Sf. Ioan" din București. Deși era căsătorit și avea doi copii mici, potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi avut probleme în familie, după ce și-ar fi înșelat soția. Incidentul ar fi dus la deteriorarea relației cu soția sa, motiv pentru care chirurgul ar fi intrat într-o depresie.

Deși toate indiciile duc spre o sinucidere, autoritățile continuă cercetările pentru a stabili exact în ce condiții s-a produs tragedia. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. 

Colegii și prietenii medicului, devastați de cele întâmplate

Pe rețelele sociale curg mesaje de condoleanțe. Mai mulți prieteni, colegi, dar și pacienți care l-au cunoscut pe Radu Mirică au spus că regretă cele întâmplate.

"Vestea asta fulgerătoare mi-a străpuns sufletul. Radu a fost un coleg deosebit pentru care aveam respect și admirație. Încă din timpul studenției schimbăm păreri despre cazurile chirurgicale din gărzi, ne împrumutăm cărți, iar peste tot pe unde ne întâlneam spontan, ne opream și vorbeam, povesteam, râdeam. Un om cu pasiune pentru știință și de o bunătate sufletească iesita din comun. Era mereu aproape de oameni și plăcut la vorba. În timpul studenției era mereu prezent la cursurile și sesiunile științifice din cadrul societății studențești de chirurgie.Pierderea ta va lasă mereu un gol în sufletul nostru, celor care te-am cunoscut. R.I.P.", a scris Dan Radmann.

"Greu de crezut această veste tragică dnule Dr Mirică Radu...Bunul Dumnezeu să vă primească în Împărăția Lui! Condoleanțe familiei", a scris o femeie.

"Să-i fie sufletul liniștit acolo unde este! Dumnezeu să l odihnească! Condoleanțe familiei", a scris o altă femeie.

De ce unii oameni aleg să se sinucidă. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ”Complex Medeea”, pornind de la povestea Lânei de Aur

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe Facebook în care a explicat de ce recurg unele persoane la suicid, după tragicul caz din Timișoara, unde o mamă s-a aruncat de pe bloc alături de copiii ei (Poți vedea știrea AICI). Gabriel Diaconu spune că „principala cale spre cupleta sinucidere/pruncucidere este o tulburare acută, severă și teribilă cât privește testarea realității”.

A doua cale spre sinucidere/pruncucidere, potrivit medicului psihiatru, este una controversată. „I se spune ”complex Medeea”, pornind de la povestea Lânei de Aur, expediția argonauților și eroul mitic Iason”, a spus Cristian Diaconu. Vezi explicația psihiatrului Gabriel Diaconu AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel