Mesajul lui Vladimir Putin după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Mesajul lui Vladimir Putin după moartea Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Kremlin.ru
Mesajul lui Vladimir Putin după moartea Reginei Elisabeta a II-a / Foto: Kremlin.ru

Vezi în articol ce mesaj a transmis Vladimir Putin după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis joi condoleanţe Regatului Unit pentru "pierderea ireparabilă" a reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul serii, la vârsta de 96 de ani, au relatat agenţiile de presă ruse, transmite Reuters, citând Reuters.

Într-un mesaj către noul rege, Charles al III-lea, Putin a declarat că regina "s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea şi respectul supuşilor săi, precum şi de autoritate pe scena internaţională".

"Vă doresc curaj şi puterea de a îndura în faţa acestei pierderi grele şi ireparabile. Permiteţi-mi să vă transmit sincere condoleanţe şi sprijin către membrii familiei regale şi către întregul popor al Marii Britanii", a mai transmis liderul de la Kremlin.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate.

A murit Regina Elisabeta a II-a. Reacții din România și alte țări după deces. Ce transmit Casa Regală a României și președintele Klaus Iohannis

Premierul britanic, Liz Truss, i-a adus joi un omagiu regretatei regine Elisabeta a II-a, oferindu-i în acelaşi timp sprijin şi loialitate noului monarh al naţiunii, Charles.

Intrăm într-o nouă eră în istoria magnifică a marii noastre ţări, exact aşa cum şi-ar fi dorit Majestatea Sa, rostind cuvintele God save the King, a declarat ea în faţa biroului său din Downing Street.

Declaraţia sa integrală a fost publicată de agenţia Reuters:

"Suntem cu toţii devastaţi de vestea pe care tocmai am aflat-o de la Balmoral. Moartea Majestăţii Sale Regina este un şoc uriaş pentru naţiune şi pentru întreaga lume. Regina Elisabeta a II-a a fost stânca pe care a fost construită Marea Britanie modernă. Ţara noastră a crescut şi a înflorit sub domnia ei.

Marea Britanie este marea ţară care este astăzi datorită ei. Ea a urcat pe tron imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. Ea a sprijinit dezvoltarea Commonwealth-ului - de la un mic grup de şapte ţări la o familie de 56 de naţiuni care acoperă toate continentele lumii. Acum suntem o naţiune modernă, înfloritoare şi dinamică.

La bine şi la rău, Regina Elisabeta a II-a ne-a oferit stabilitatea şi puterea de care aveam nevoie. Ea a fost spiritul Marii Britanii - şi acest spirit va dăinui. Ea a fost cel mai longeviv monarh care a domnit vreodată.

Este o realizare extraordinară să fi prezidat cu atâta demnitate şi graţie timp de 70 de ani. Viaţa ei de serviciu s-a întins dincolo de majoritatea amintirilor noastre vii. În schimb, a fost iubită şi admirată de oamenii din Regatul Unit şi din întreaga lume.

Ea a fost o inspiraţie personală pentru mine şi pentru mulţi britanici. Devotamentul ei faţă de datorie este un exemplu pentru noi toţi. La începutul acestei săptămâni, la 96 de ani, ea a rămas hotărâtă să-şi îndeplinească îndatoririle atunci când m-a desemnat ca al 15-lea prim-ministru.

De-a lungul vieţii sale a vizitat peste 100 de ţări şi a influenţat vieţile a milioane de oameni din întreaga lume.

În zilele dificile care vor urma, ne vom reuni cu prietenii noştri din Regatul Unit, din Commonwealth şi din întreaga lume pentru a celebra extraordinara ei muncă de o viaţă.

Este o zi de mare pierdere, dar Regina Elisabeta a II-a lasă o mare moştenire.

Astăzi, Coroana trece - aşa cum se întâmplă de mai bine de o mie de ani - în mâinile noului nostru monarh, noul nostru şef de stat: Majestatea Sa, Regele Charles al III-lea.

Împreună cu familia Regelui, deplângem pierderea mamei sale. Şi, în timp ce plângem, trebuie să ne unim ca popor pentru a-l susţine. Să-l ajutăm să poarte responsabilitatea imensă pe care o poartă acum pentru noi toţi.

Îi oferim loialitatea şi devotamentul nostru, aşa cum mama sa a dedicat atât de mult timp atâtor oameni. Şi odată cu trecerea celei de-a doua epoci elisabetane, inaugurăm o nouă eră în istoria magnifică a marii noastre ţări - exact aşa cum şi-ar fi dorit Majestatea Sa - rostind cuvintele God save the King". Vezi alte reacții AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel