Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop  și Mitropolit Nifon cu prilejul celei de-a XIII-a ediții a Marșului pentru Viață

Sărbătoarea Bunei Vestiri reprezintă pentru întreaga Creștinătate ziua dedicată celebrării vieții prin excelență și ne descoperă sacralitatea, inviolabilitatea și imensa valoare a existenței umane - darul magnific al lui Dumnezeu la care suntem invitați cu toții să fim colaboratori, susținători și protectori, mergând pe drumul sfințeniei și sprijinind pe toți cei de lângă noi să o facă.

"Organizarea Marșului pentru viață cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri reprezintă angajamentul nostru puternic de a ne manifesta pentru viață, mergând pe urmele sfinților, de a susține dreptul inalienabil la existență al ființei umane nenăscute, încă din pântecele matern și de a mărturisi și apăra viața cu orice prilej.

Dreptul la viață ne este dăruit, fiecăruia, de către Creator și nimeni, niciodată, nu are dreptul să-l încalce cumva, ori să-l limiteze sau să îngreuneze respectarea lui! Atunci când nu respectăm dreptul la viață, necinstim pe Cel care îl dăruiește necontenit și ne trădăm vocația de slujitori și apărători ai vieții umane.

Din nefericire, există astăzi numeroase ideologii contra vieții care promovează civilizația morții prin susținerea avortului, a eutanasiei, a experimentelor pe oameni, a traficului de ființe umane, ori a altor asemenea răni ale lumii contemporane, ce duc la distrugerea ființei umane - creația frumoasă și bună a Tatălui ceresc, ori înlesnesc apariția unor legi nefavorabile vieții și demnității umane.

Participând la Marșul pentru viață ne mărturisim credința în Domnul Vieții și ne manifestăm ca susținători ai civilizației iubirii, ai principiilor fundamentale creștine și românești, arătând celor de lângă noi cât de important este să conștientizăm valoarea incomensurabilă a darului vieții, să-l promovăm și să-l apărăm.

Vezi și: Marșul pentru Viață, la cea de-a XIII-ediție, la Târgoviște

Noi, creștinii, suntem apostoli ai vieții, slujitori ai demnității umane și cei ce mărturisim prin cuvânt și prin faptă principiile imuabile ale Evangheliei lui Hristos. De aceea, manifestând în sprijinul vieții, dorim să-i responsabilizăm și pe cei de lângă noi de acest dar minunat al vieții, dar mai cu seamă, pentru a impune factorilor de decizie din comunitățile noastre respectarea și apărarea existenței umane, mai ales sprijinirea copiilor și a familiilor pentru a parcurge cu demnitate drumul vieții.

Cu atât mai mult astăzi, reafirmăm dorința de pace și de bună înțelegere între popoare și comunități, implorând mila lui Dumnezeu pentru grabnica încheiere a războiului de la granițele țării noastre, care seamănă distrugere, suferință și moarte, transformându-se în contra-mărturie a credinței noastre creștine.

Vă binecuvintez pe toți cei care astăzi ați dorit să oferiți o mărturie de credință și de speranță, promovând viața ca dar inefabil al lui Dumnezeu și rog pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate, pace și bucurie!"

† N I F O N,

Arhiepiscop și Mitropolit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel