Mesajul disperat al unui ostatic din Algeria, către familie: "Al-Qaeda m-a luat. 35 de ostatici au fost uciși"

familie ostatic
familie ostatic

Stephen McFaul, lucrător la stația de exploatare a gazelor din Algeria, unde teroriștii Al-Qaeda au luat ostatici, s-a baricadat într-o cameră pentru a-și suna "pentru ultima oară" familia. El le-a spus că a fost capturat de teroriștii islamiști și că 35 de ostatici au fost deja uciși.

Fratele lui Stephen, își amintește cu lacrimi în ochi: "Am auzit focuri de armă, am continuat să vorbesc cu el, dar s-a întrerupt. Apoi, la ora nouă dimineață, a sunat și a spus 'Al-Qaeda m-a luat'".

Stephen McFaul a reușit însă să scape, după ce a fost eliberat de militari. Familia lui a spus că nu-și poate exprima bucuria pe care a simțit-o când a primit, joi, un apel de la Stephen, la ora 15, scrie Dailymail.  Sora lui Stephen a spus că este un om extraordinar și că este sigură că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a avea grijă de siguranța celorlalți. "Este o nenorocire că unii oameni și-au pierdut viața", a adăugat ea.

Fiul lui de doar 13 ani a spus, la BBC: "Nu pot să-mi exprim entuziamul. Nu mai am răbdare până când vine acasă. Vă asigur că nu se va mai întoarce niciodată acolo". Tatăl lui Stephen, Cristopher,  a spus: "Ultimele 48 de ore au fost un iad, dar ca familie am fost foarte puternici".

Stephen McFaul este originar din Irlanda de Nord, din Antrim. El era supervizor electrician la stația de exploatare din Algeria.

Extremiștii islamiști au lansat un atac asupra stației de exloatare BP’s Saharan pentru a se răzbuna pe mișcările de represiune ale Franței din Mali. Marea Britanie a devenit, de asemenea, o țintă după ce a asigurat suport în oprirea teroriștilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel