Mesajul Bisericii: ușile care despart cele două lumi, deschise până duminică


Astăzi este ultima zi în care rămân deschise ușile Sfântului Altar în fiecare biserică din România. Mesajul acestui ritual religios este explicat de publicistul Dan Ciachir.

”Săptămâna Luminată, între Înviere și Duminica Tomii, este răstimpul cel mai strălucitor al calendarului liturgic.  Cerul și Pământul comunică, ușile Sfântului Altar, care despart cele două lumi, sunt deschise, a spus Dan Ciachir. Porțile altarului, hotarul dintre lumea divină și lumea profană este deschis.

Timp de 40 de zile, până la Înălțare, în Biserică nu se fac închinăciuni și mătănii. Nu se mai îngenunchează în Biserică. Mesajul este, de asemenea, important: retrăim o perioadă de bucurie, nu una de penitență, după ce Iisus Hristos a înviat. Este perioada celor 40 de zile cât Iisus a mai stat pe Pământ, printre oameni, până la Înălțare. Ne bucurăm de prezența lui Iisus, așa cum s-au bucurat Ucenicii și oamenii care l-au văzut și au depus mărturie. În Săptămâna Luminată nu se ține post, tot pentru că este un răstimp al bucuriei, nu al constrângerilor.  Iar, în fiecare zi de miercuri și vineri, până la Pogorârea Sfântului Duh, pe 4 iunie, este dezlegare la pește”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel