Mesajul adresat românilor de premierul României, Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban îi îndeamnă pe români să rămână la domiciliu în noaptea de Înviere și spune că orice casă poate deveni o biserică, conform unui mesaj video distribuit online de Guvernul României.

"Dragi credincioși ortodocși și greco-catolici. Anul acesta sărbătorim Învierea Domnului nostru Isus Cristos într-un fel total diferit față de felul în care sărbătorim în fiecare an. Anul acesta va trebui să stăm acasă, nu putem merge la biserică să participăm la slujba de Paște. Vom fi alături de cei apropiați, de familie dar vom fi departe de cei care ne sunt dragi și alături de care petrecem momentele frumoase. Chiar dacă nu putem merge la biserică, credința ne poate ajuta ca sărbătoarea să pătrundă în sufletul fiecăruia dintre noi și să reușim să transformăm fiecare casa noastră într-o biserică într-un loc în care sărbătorim. Am trecut prin momente grele. Suntem supuși la încercări la care nu ne-am fi așteptat. Viața noastră, felul nostru de a fi a fost schimbat radical. Multe dintre lucrurile cu care era obișnuiți și le consideram normale, să le facem în fiecare zi, azi nu putem să le facem", a spus Ludovic Orban.

"Suntem obligați ca toate eforturile pe care le-am făcut până astăzi, la toate privațiunile la care ne-am supus să fie suținute în continuare pentru ca ele să dea rezultate pentru ca să reușim împreună să depășim cât mai repede această încercare determinată de o epidemie care crează extrem de multe pericole pentru fiecare dintre noi. Petreceți Paștele și folosiți această sărbătoare într-o reflecție profundă la ceea ce se va întâmpla după ce vom scăpa de această epidemie. Am încredere că vom ieși împreună, din aceste sărbători, mai buni, mai umani, mai empatici cu semenii noștri, mai dispuși la acte de generozitate și mai atenți la problemele pe care le au semenii noștri. Pentru că prin această grea încercare prin care trecem s-a văzut umanitatea semenilor noștri, s-a văzut spiritul de sacrificiu de care dau dovadă cei care se luptă în prima linie împotriva acestui virus și s-a văzut generozitatea multora dintre semenii noștri care au derulat campanii umanitare în sprijnul celor aflați în nevoie. Vă doresc Paște Fericit, vă doresc sănătate și doresc fiecăruia dintre noi, și românilor să trecem cât mai repede de această perioadă și simbolul fundamental al acestei sărbători, care este sibolul iubirii, al spiritului de sacrificiu și mai ales simbolul renașterii să ne dea forța să renaștem împreună", se arată în mesajul premierului.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel