Mesaje RO-ALERT de vreme severă. Ce s-a decis la sediul MAI

RO-ALERT
RO-ALERT

Astăzi, 9 decembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o şedinţă în sistem videoconferinţă ce a vizat verificarea gradului de pregătire a instituţiilor statului responsabile pentru gestionarea situaţiilor specifice sezonului rece.

La şedinţă au participat Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dar şi reprezentanţi din cadrul celorlalte autorităţi publice cu atribuţii pe această linie.

În cadrul şedinţei s-a realizat conexiunea în sistem videoconferinţă cu toate prefecturile de la nivel naţional. S-a dat cuvântul fiecărui prefect pentru a prezenta stadiul de pregătire, dar şi necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, în contextul pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, prim-ministrul interimar a punctat că: "(...) este foarte clar că avem datoria ca, nu numai în zona unde este semnalată vreme rea, de fiecare dată, indiferent de situaţie, să fim pregătiţi şi să avem oameni în măsură să intervină. (...) Solicit tuturor instituţiilor, întregului personal, să aibă atât mijloacele necesare pregătite, cât şi viteză de reacţie pentru intervenţii în astfel de cazuri".

Va fi folosit sistemul RO-ALERT


Ca măsură de prevenţie şi avertizare, s-a stabilit ca cetăţenii să fie anunţaţi prin sistemul RO-ALERT, atunci când vor exista situaţii deosebite declanşate de vremea severă. De asemenea, a fost subliniată importanţa cooperării autorităţilor, inclusiv interjudeţene, astfel încât să fie acoperit necesarul de echipament şi utilaje, acolo unde va fi nevoie.

La finalul şedinţei, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, a precizat că astfel de întâlniri se vor organiza periodic, la fiecare două zile, pentru a se monitoriza situaţia din fiecare judeţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel