Mesaje antiromâneşti pe Casa "Avram Iancu" din Târgu Mureş. Cercetări ale poliţiei

Mihai Ciobanu / 17 ian 2019 / 15:33 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, joi, că efectuează cercetări pentru distrugere, după ce persoane necunoscute au scris mesaje antiromâneşti şi obscene pe Casa Memorială "Avram Iancu" din Târgu Mureş, încheiate cu inscripţia "Trăiască Ungaria!". 

"În data de 16 ianuarie, la ora 16,30, Poliţia Târgu Mureş a fost sesizată prn 112 de către un reprezentant a Societăţii Culturale 'Avram Iancu' din Târgu Mureş, despre faptul că, în noaptea de 15/16 ianuarie 2019, persoane necunoscute au scris pe peretele Casei Memoriale "Avram Iancu", situată pe strada Avram Iancu din Târgu Mureş, mesaje cu caracter antiromânesc şi cu un conţinut vulgar. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar mesajele respective erau inscripţionate cu un lichid de culoare neagră, ce pare a fi vopsea.

Din verificări s-a constatat faptul că acelaşi gen de mesaje au mai fost inscripţionate şi pe peretele altui imobil de pe aceeaşi stradă, iar în momentul de faţă se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, Emanuela Rugină. 

Deputatul Marius Paşcan, solicitare către UDMRPreşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, deputatul Marius Paşcan, a solicitat, joi, UDMR să se delimiteze de profanarea Casei memoriale "Avram Iancu" din Târgu Mureş, "casă pe care au fost înscrise expresii cu conotaţii triviale la adresa Crăişorului munţilor, erou naţional al românilor, şi la adresa martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, simboluri ale mişcărilor ţărăneşti şi răscoalei din 1785". 

"În contextul în care inscripţia ofensatoare se încheie cu urarea 'Trăiască Ungaria!', UDMR trebuie să spună clar cum se poziţionează faţă de un asemenea eveniment revoltător. A nu lua atitudine faţă de acest atac la adresa valorilor naţionale ale românilor echivalează cu o aprobare tacită a tuturor acţiunilor inacceptabile de acest gen.  În acelaşi timp, PMP solicită instituţiilor competente de ordine publică din Târgu Mureş să demareze de urgenţă cercetările pentru identificarea făptuitorului şi pedepsirea acestuia pentru a descuraja fapte reprobabile de acest gen", a afirmat parlamentarul, pe o reţea de socializare. 

Vezi şi: Iohannis, întâlnire cu liderii PNL. Orban anunţă ce s-a discutat

Portare numere telefon. ANCOM, informaţii oficiale


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84