EXCLUSIV  Mesaj din Franța către politicienii din România înainte de anul electoral 2024: Unde mai există așa ceva în lume? Să se oprească să mai transmită acel mesaj

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Claudia Puiu Barraud, româncă din Franța, a transmis un mesaj ferm politicienilor din România. 

”Românii din diaspora au nevoie de mesaje concrete. (...) Avem nevoie ca atunci când se face campanie electorală, pentru că a început să se facă campanie electorală- și noi suntem fini observatori în diaspora, să se oprească să mai transmită acel mesaj: n-avem spitale, n-avem educație. N-am nevoie de spital, ce, sunt bolnavă cronic, să am nevoie de spital tot timpul? Poate că ar fi bine să spunem că suntem bine veniți în țară și cel mai important ar fi să spunem că avem niște medici care lucrează non-stop și dorm în picioare. În Franța, este cea mai mare comunitate de medici români din lume. Sunt buni și performanți. (...) Francezii își trimit copiii la Facultatea de Medicină din România. Facultatea din România este capabilă să-i pună în în teren și să-i învețe practică directă. (...) Unul dintre primarii importanți din sud-vestul Franței își are copilul la Facultatea de Medicină din Cluj și a luat legătura cu noi ca să îi spunem mai multe informații și să le dea mai multe detalii despre acest act pedagogic prestigios, de performanță din lume.

Cum aș putea să spun altceva despre România? Ce să spun eu acestor francezi? Nu mergeți în România pentru că n-avem spitale, pentru că n-avem... Asta ar însemna ca eu să calc în picioare niște medici care îmi sunt prieteni, care îmi sunt unii dintre ei în familia mea, să spun că acei oameni nu își fac treaba. Deci, deși ei au rămas cu toate, cu toate problemele pe care le au și lipsurile cu care se bat, ei au rămas în România și își fac treaba.

Cum să spun eu că n-am educație când în familia mea sunt educatori și profesori și știu foarte bine că primesc mesaje pe grupuri de Whatsapp la ora 1 noaptea și trebuie să răspundă, pentru că un elev sau un părinte are o problemă. Unde mai există așa ceva în lume?” a spus Claudia Puiu Barraud, jurist și consilier pentru politici și strategii publice și președintele Centrului Franco-Român de cooperare economică și culturală Bordeaux din Franța, în interviul acordat DCNews și ȘtiriDiaspora. 

”Mie nu-mi este teamă să spun că avem profesori extraordinari și medici nemaipomeniți. În Franța, dacă suni pentru un specialist, ai programare în două luni. În România, găsești acum, da? Găsești a doua zi. În Franța, dacă te duci la urgențe cu copilul cu febră, stai acolo până-i trece febra. Și în Anglia la fel, până îi trece febra. În România, urgențele sunt pline de copii cu febră” a insistat Claudia Puiu Barraud. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel