Merkel-Trump, strângere de mână. Theresa May sare în apărarea lui Trump

Potrivit Agerpres, într-un interviu acordat revistei americane Vogue, Theresa May a minimalizat importanţa strângerii de mâini între doi lideri, în contextul în care Donald Trump a refuzat să-i strângă mâna Angelei Mergel.

'Cred că de fapt a fost un gentleman', a spus ea. 'Urma să coborâm o rampă şi el a spus că ar putea fi un pic ciudat', a adăugat premierul britanic.

Vizita premierului birtanic în SUA a fost salutată de consilierii săi ca fiind un success pentru cimentarea "relaţiei speciale" între Regatul Unit şi SUA.

Ea a fost însă criticată de deputaţii din opoziţie pentru că nu a discutat cu preşedintele American aspectele litigioase între cele două ţări cu scopul de a obţine promisiuni pentru viitoare schimburi comerciale în condiţiile în care Marea Britanie se îndreaptă către ieşirea din UE.

'Îmi place să cred că întâlnirea noastră a fost un succes', a spus ea pentru Vogue. 'Nu comentăm cu privire la discuţiile private care au loc. Tot ce vreau să spun este că am fost foarte clară: nu mă tem să ridic probleme. Şi relaţia noastră este de aşa natură încât ar trebui să fim capabili să fim sinceri şi deschişi unul cu celălalt', a mai spus premierul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel