Merkel: Trebuie să facem față atacurilor de origine rusă

merkel putin
merkel putin

Angela Merkel și-a arătat îngrijorarea cu privire la implicarea Rusiei în alegerile legislative din 2017. Ea a avertizat o posibilă implicare a Kremlinului prin atacuri cibernetice și acțiuni de dezinformare.

Într-o conferință de presă, cancelarul Germaniei a declarat că ”știm deja că astăzi trebuie să facem față informațiilor ce provin din Rusia, dar și atacurilor cibernetice de origine rusă sau difuzării de informații false”, notează Agerpres.

Angela Merkel consideră că ”'a răspunde la acestea (implicările Rusiei nr.) este o sarcină cotidiană și de aceea aceasta ar putea juca un rol în timpul campaniei electorale”.

La rândul lor, serviciile de informații germane au acuzat serviciile secrete ruse că desfășoară campanii internaționale de atacuri cibernetice în scopul sabotajului și spionajului. În Germania, camera inferioară a parlamentului și partide politice au fost de asemenea vizate.

Germania numără circa 3,2 milioane de locuitori originari din foste republici sovietice și care adesea au cetățenie germană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel