Merkel, telefon către Putin. Decizii privind criza momentului

Vladimir Putin și Angela Merkel
Vladimir Putin și Angela Merkel

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, intenționează să discute despre criza nord-coreeană într-o convorbire la telefon cu președintele rus Vladimir Putin. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al cancelariei federale, Steffen Seibert, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Seibert, Angela Merkel a discutat deja pe marginea acestei probleme cu alți lideri, inclusiv cu președintele american Donald Trump, cu cel francez Emmanuel Macron, cu cel sud-coreean Moon Jae-in și cu premierul nipon Shinzo Abe, iar o convorbire telefonică este de asemenea planificată cu președintele Putin.

Berlinul este în continuare pregătit să susțină discuțiile pe marginea modalităților de a găsi o soluție pașnică la criza nord-coreeană, a adăugat Seibert, subliniind că Germania este una dintre cele câteva țări care au relații diplomatice cu Phenianul.

"De aceea am oferit ajutorul nostru în vederea găsirii de noi căi pentru dezescaladarea situației", a spus purtătorul de cuvânt al cancelariei federale germane în cadrul unei conferințe de presă.

Coreea de Nord și-a atras condamnări pe plan global după ce a efectuat un al șaselea test nuclear pe 3 septembrie, despre care a afirmat că a fost o bombă H avansată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel