Merkel si Sarkozy, primul interviu comun la TV

Cancelarul german, Angela Merkel, și președintele francez, Nicolas Sarkozy, vor participa în această după-amiază la primul lor interviu comun, acordat ziariștilor de la postul TV german ZDF și celor de la France 2.

Deși cei doi politicieni au publicat împreună numeroase articole, au participat la foarte multe conferințe de presă, s-au susținut politic reciproc, în aceasta seară vor participa la prima lor intervenție televizată comună.

Acest interviu, realizat de David Pujadas pentru France 2 şi Frey Petru pentru ZDF, ar trebui să dureze de la zece minute la cincisprezece minute şi va fi înregistrat la sfârşitul consiliului de miniştri franco-german care se desfășoară astăzi la Palatul Elysee, urmând a fi difuzat pe cele două posturi de televiziune în această seară.

Emisiunea de astăzi are rolul de a evidenția solidaritatea relațiilor dintre Angela Merkel și Nicolas Sarkozy într-un moment în care francezii știu că ”destinul Franței și al Germaniei sunt legate”, a conchis Frank Louvrier, consilierul Palatului Elysee.

Totodată, interviul comun are loc cu puțin timp înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, pentru a cărei campanie, actualul președinte Sarkozy mizează pe sprijinul Angelei Merkel, mai ales că aceasta și-a exprimat intenția de a-l însoți la mitingurile electorale.

Citește și:

Angela Merkel îi va sta alături lui Sarkozy, la mitingurile electorale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel