Merkel și Netanyahu vor un armistițiu cât mai rapid în Fâșia Gaza

fasia_gaza
fasia_gaza

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au convenit sâmbătă, într-o convorbire la telefon, că este necesar "un armistiţiu total cât mai rapid posibil", în urma raidurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza, pentru a se evita alte victime umane, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului german, relatează AFP.

Cancelarul Germaniei "este de acord (să afirme împreună) cu premierul că este necesar un armistiţiu total cât mai rapid posibil, pentru a se evita ca sângele să curgă din nou", a subliniat Georg Streiter, un adjunct al unui purtător de cuvânt al Guvernului german, citat într-un comunicat.

În discuția sa cu Netanyahu, Angela Merkel Merkel a confirmat dreptul Israelului de a se apăra şi obligaţia premierului de a apăra populaţia israeliană, susțien sursa citată, potrivit Mediafax.

De asemenea, cancelarul a discutat la telefon și cu preşedintele egiptean Mohamed Morsi, pe care l-a încurajat să continue "rolul important de mediere" cu grupările palestiniene, cu scopul ca acestea să înceteze atacurile asupra Israelului. "Este necesar să fie evitată o escaladare a violenţei", subliniază Cancelaria în acest comunicat.

De asemenea, cancelarul a prezentat condoleanţe liderului egiptean după moartea a 50 de copii într-o coliziune, sâmbătă, între autobuzul la bordul căruia se aflau şi un tren.

Cel puţin zece persoane au fost ucise sâmbătă în cursul unor bombardamente intensive asupra Fâşiei Gaza, în care a fost distrus sediul Guvernului Hamas, în timp de aproximativ 20.000 de rezervişti israelieni au fost mobilizaţi în unităţile lor.

De la lansarea miercuri a operaţiunii militare israeliene "Pilon de Apărare", 43 de persoane - 40 de palestinieni şi trei palestinieni - au fost ucişi, iar alte 400 de persoane, dintre care 385 sunt palestinieni, au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel