Merkel, semnal pentru Europa. În ce context a făcut declarațiile despre relațiile cu SUA și Marea Britanie

Angela Merkel a făcut o declarație care a dat un semnal pentru întreaga Europă. Ea s-a referit la o îndepărtare față de SUA și Marea Britanie. Analiștii publicației The Economist au făcut o analiză a motivelor pentru care Angela Merkel a decis să transmită mesajul care a făcut înconjurul lumii. 

CSU, partidul bavarez, aliat al CDU( partidul Angelei Merkel) a găzduit un eveniment de campanie electorală într-un cort din estul Munchenului. Totul s-a desfășurat într-un mediu foarte prietenos: cancelarul a trebuit să se lupte cu mulțimea pentru a ajunge pe podium. Discursul pe care Merkel l-a rostit a făcut înconjurul întregii lumi. Făcând aluzie la Donald Trump și Marea Britanie ea a concluzionat:

"Vremurile în care ne-am putea baza în totalitate pe alții sunt într-o anumită măsură depășite, așa cum s-a demonstrat în ultimele două zile" (referire la summitul G7 de la Sicilia. ) Ea a adăugat: "Noi, europenii, trebuie să ne luăm cu adevărat soarta în mâini" 

Comentariile nu au provocat foarte multe valuri în Germania, după cum apreciază aplauzele pe care le-a primit la Munchen. Din Germania, America sub Donald Trump nu arată foarte bine, subliniază un editorialist al The economist.com. Angela Merkel ar fi avut și alte ieșiri la adresa lui Trump, relatate neoficial jurnaliștilor care au zburat cu ea în avionul cu care se întorcea în luna martie de la Washington. 

Explicația declarațiilor

Cu CDU și CSU care se află în plin avânt în sondajele de opinie, este greu să ne amintim că partidul de alianță a vrut separarea și chiar un divorț oficial de gruparea cancelarului german. Cele două partide au experimentat în urmă cu câteva luni o cădere catastofală în sondaje în urma managerierii proaste a crizei refugiaților. Evenimentul la care Merkel a avut controversatul discurs face parte din procesul de 'vindecare'. Cancelarul german a subliniat unitatea celor două părți. Ea și-a structurat speech-ul pe liantul dintre conservatorismul liberal și marca democratică creștină a CSU: Europa, apărarea și conducerea Germaniei. Comentariile ei despre SUA și Marea Britanie au fost făcute pentru marea masă a electoratului german care a auzit astfel ce își dorea.  

Pe de altă parte Merkel a mai avut un motiv pentru această declarație. Contracandidatul său, Martin Schulz merge pe o campanie electorală pro europeană și anti Trump. Totodată Schulz se opune ca bugetul alocat armatei să atingă 2 % din PIB. Prin declarațiile sale, Angela Merkel a reiterat aceleași idei, încercând să-i atragă și pe votanții care se regăsesc în temele lui Schulz. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel