Merkel recunoaște greșeala: Ne-am dat seama prea târziu

Angela Merkel și-a încheiat ''turneul'' din Africa, acolo unde a vizitat mai multe state. Cancelarul german a efectuat vizitele oficiale în încercarea de a lua măsuri concrete, după ce recent a declarat că Germania nu a realizat la timp amploarea fenomenului migraționist.

Angela Merkel pare să plătească foarte scump măsurile luate în privința imigranților. Popularitatea ei este în scădere, fapt confirmat de rezultatele foarte proaste al partidului pe care îl reprezintă. 

Vizitele din Africa sunt o încercare de a mai repara din greșeli. Numărul cel mai mai de imigranți provine din Africa, de acolo de unde oamenii fug din calea războaielor civile și a înfometării. Peste 300 000 de africani au traversat Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa pentru un trai mai bun. Cei mai mulți vin din Africa subsahariană.

Merkel îl primește vineri la Berlin pe președintele nigerian Muhammadu Buhari, după ce îl primise miercuri pe conducătorul Ciadului, Idriss Deby. Anterior, ea își încheiase un turneu în Africa început duminica trecută, care a inclus destinații precum Mali, Niger și Etiopia. 

În cursul turneului său african din această săptămână, ea i-a avertizat pe solicitanții de azil față de pericolele care îi așteaptă: "Traficul de persoane trebuie să înceteze, mulți oameni au murit deja în Mediterana", citează Agerpres. 

"Adesea, tinerii în drum spre Europa, au idei total false despre Europa. Ei se îmbarcă într-o călătorie cu riscul vieții lor, fără să știe ce-i așteaptă și nici dacă vor putea rămâne", a mai declarat cancelarul german.

Germania a primit numărul cel mai mare de imigranți, aproximativ 900 000 de persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel