Merkel, pusă pe gânduri de Macron. Cum a răspuns

Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat joi acordul în linii mari cu ideile despre viitorul Uniunii Europene formulate de președintele Franței, Emmanuel Macron, relatează Reuters și AFP.

Un purtător de cuvânt al cancelariei de la Berlin arătase deja miercuri, a doua zi după un discurs important al lui Macron pe tema UE, că Merkel apreciază ideile generale ale președintelui francez, dar consideră că detaliile mai trebuie discutate.

Joi, înainte de a se întâlni personal cu președintele francez, la Tallinn, cancelarul a ținut la rândul său un discurs în care a afirmat că "există un consens larg între Germania și Franța" și și-a exprimat convingerea că "Europa nu poate să stea pe loc, ci trebuie să se dezvolte în continuare". Angela Merkel și-a prezentat propria viziune asupra Europei, făcând apel la Uniunea Europeană să coopereze mai strâns în privința apărării, imigrației, impozitelor și politici sociale și susținând că zona euro ar trebui să aibă un buget propriu.

Merkel consideră "foarte pozitive" declarațiile clare ale lui Macron privind intenția de colaborare franco-germană pentru armonizarea impozitării firmelor și a legislației insolvenței.

Cei doi lideri urmau să se întâlnească în capitala Estoniei înaintea unui summit european consacrat economiei digitale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel