Merkel, palmă pentru Erdogan. Decizie controversată

Coaliţia guvernamentală condusă de Angela Merkel a decis să abroge un articol din codul penal, pentru a proteja un comediant care a fost dat în judecată de Recep Erdogan. Artistul ar fi compus o poezie satirică în care îl prezenta pe preşedintele Turciei drept pedofil şi zoofil, relatează Antena 3, care citează postul de televiziune ZDF. 

Articolul abrogat prevedea posibilitatea declanşării urmăririi penale pentru injurii adresate unui oficial străin. Decizia de eliminare a acestui articol din codul penal survine la două zile după ce justiţia germană a clasat dosarul deschis în urma plângerii preşedintelui turc, instanţa germană apreciind că recitarea poemului s-a încadrat în limitele libertăţii de exprimare.

Poemul, în care comicul german Jan Boehmermann îl prezintă pe preşedintele Erdogan drept pedofil şi zoofil, a fost difuzat de postul public de televiziune ZDF prima dată pe 31 martie, la o emisiune satirică, şi din nou pe 2 aprilie, eveniment ce a provocat proteste vehemente din partea Ankarei, care decis să-l acţioneze pe comic în judecată, relatează Antena3.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel