Merkel, insultată de un eurodeputat în scandalul deficitului bugetar: "Ține-ți gura!"

direpresse.com
direpresse.com

Ministrul de Finanțe al Franței, Michel Sapin, l-a criticat pe europarlamentarul francez Jean-Luc Melenchon care a jignit-o pe cancelarul Angela Merkel după ce aceasta  a criticat inabilitatea Franței de a-și respecta obligațiile financiare.

Angela Merkel a făcut un apel la Franța și Italia să-și aducă bugetele naționale în linie cu legislația europeană. Remarcile celui mai puternic lider european i-a iritat pe unii oficiali italieni și francezi care i-au recomandat cancelarului să se ocupe de treburile domestice ale Germaniei și să nu comită imixtiuni în afacerile interne ale altor țări din UE.

"Guvernul italian nu și-a permis niciodată să dea note unui alt stat membru UE și rugăm Germania să arate același respect", a spus subsecretarul italian pentru afaceri europene, Sandro Grozi, conform Reuters.

Cea mai dură reacție i-a aparținut însă eurodeputatului francez Jean-Luc Melechon, care a scris pe Twitter: "Ține-ți gura, dna Merkel. Franța e liberă".

Sapin a calificat cuvintele lui Melechon drept "obraznice, insultătoare și stupide", adăugând că îngrijorările Germaniei cu privire la întârzierea implementării reformelor financiare sunt de înțeles.

"Germania este într-o poziție mai bună acum datorită reformelor făcute în urmă cu 10 ani", a spus Sapin. Potrivit lui, deficitul bugetar al Franței va fi redus la 4,1% în 2015. UE cere Parisului un deficit de maxim 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel