Merkel, huiduită în plină campanie: ”Trădătoare!”

Merkel candidează pentru al patrulea mandat consecutiv în Germania. Deși favorită, unii dintre susținătorii partidului ei, Uniunea Creştin Democrată, sunt furioşi că, in ultimii doi ani, a acceptat intrarea în Germania a peste 1 milion de refugiaţi.

Manifestanţii au încercat insistent să perturbe discursul de campanie al Angelei Merkel prin fluieraturi și scandări. Pe unele dintre pancartele deloc prietenoase se puteau citi mesaje precum "Du-te la musulmani", "Merkel, dispari" şi "Salvaţi Constituţia de Merkel".

Din cauza vociferărilor, Angela Merkel și-a întrerupt de 3 ori discursul de o jumătate de oră. Nu s-a lăsat însă descurajată și le-a spus răspicat protestatarilor că strigătele lor furioase nu vor rezolva problemele Germaniei.

”Este o realitate că în 2015 au ajuns in Germania foarte mulți refugiați. Aș vrea să le mulțumesc celor care au ajutat în acel moment: primarului, politicienilor locali, numeroșilor voluntari. Vă mulțumesc pentru că n-ați stat deoparte când era o urgență umanitară. A fost un chip frumos al Germaniei”, a precizat Merkel, potrivit Pro TV.

Ostilitatea unora dintre germani față de politica porților deschise pentru refugiați, practicată de cancelar în 2015, a alimentat ascensiunea Partidului Alternativa pentru Germania, creditat în sondaje cu până la 10% în intenţiile de vot.

Este a doua oară când Angela Merkel face campanie în fosta Germanie de Est, unde xenofobia este extrem de pronunţată. Săptămâna trecută ea a fost primita acolo cu scandari in care era numită "Trădătoare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel