Merkel, compromis la guvernare. Austria e pregătită să ia măsuri

Angela Merkel
Angela Merkel

Austria a anunţat marţi că este 'pregătită să ia măsuri pentru protejarea' frontierelor ţării dacă acordul intervenit luni seară în problema migranţilor în coaliţia de guvernare de la Berlin va intra în vigoare, transmit AFP şi Reuters. 

Dacă acordul între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU) pentru rezolvarea crizei guvernamentale de la Berlin va fi validat, 'vom fi obligaţi să luăm măsuri pentru a evita dezavantaje pentru Austria şi populaţia sa', afirmă, într-un comunicat comun, cancelarul Sebastian Kurz (Partidul Poporului, ÖVP, conservator), vicecancelarul Heinz-Christian Strache (Partidul Libertăţii, FPÖ, extremă dreapta) şi ministrul de interne Herbert Kickl (FPÖ). 

'Guvernul federal (austriac, n.red.) este, de aceea, pregătit, să introducă în mod special măsuri pentru protejarea frontierelor noastre sudice', cu Italia şi Slovenia, se spune în comunicat. 

Austria, pregătită să își apere frontierele

Printre măsurile propuse de cancelarul german Angela Merkel ministrului său de interne Horst Seehofer, cu care s-a aflat în dispută, se află respingerea spre Austria a solicitanţilor de azil care sosesc în Germania şi care nu pot fi trimişi în statul prin care au intrat în Uniunea Europeană. 

Austria se declară pregătită să adopte măsuri similare şi să-i respingă la frontierele sale sudice pe solicitanţii de azil, cu riscul unui efect de domino în Europa. 

În acelaşi timp, Austria aşteaptă o clarificare rapidă a poziţiei guvernului german. 'Consideraţiile germane dovedesc o dată în plus importanţa unei protecţii europene comune a frontierelor externe', adaugă acelaşi comunicat. 

Cancelarul Sebastian Kurz urmează să prezinte marţi în Parlamentul European de la Strasbourg priorităţile preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene, preluată de Austria duminică. Problema migraţiei constituie prioritatea anunţată de Viena. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel