Merkel cere pedespirea celor VINOVAȚI de otrăvirea lui Navalnîi

Angela Merkel cere pedepsirea celor vinovați de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.

Cancelarul german Angela Merkel îi cere Rusiei să investigheze presupusa otrăvire a opozantului rus Aleksei Navalnîi, transmite Agerpres, citând Reuters. Potrivit cacelarului, cei vinovați trebuie să răspundă în fața legii.

Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere'', a declarat Merkel alături de ministrul de externe german Heiko Maas.

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat deja că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă urme de otrăvire şi că acesta a fost otrăvit înainte de a se urca în avion, săptămâna trecută, notează AFP, Reuters şi dpa.

Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otrăvirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază, au explicat într-un comunicat reprezentanții spitalului. 

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai duri critici ai Kremlinului, se întorcea joi de la Tomsk la Moscova când avionul în care se afla a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Omsk din cauza faptului că lui i s-a făcut rău. Anterior, medicii ruși au declarat că Navalnîi nu a fost otrăvit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel