Merkel a discutat cu Putin despre o colaborare pentru un vaccin

Merkel a discutat cu Putin despre o colaborare pentru un vaccin
Merkel a discutat cu Putin despre o colaborare pentru un vaccin

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre posibilitatea colaborării pentru producerea în comun a unui vaccin pentru coronavirus.

Întrebată, în cadrul unei conferinţe de presă, despre discuţia telefonică pe care a avut-o la începutul lunii ianuarie cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi dacă ar exista vreun interes pentru vaccinul rus, Sputnik, Angela Merkel a răspuns: "Am discutat cu preşedintele Putin despre acest lucru. Se tot spune că Rusia are acest vaccin Sputnik V. Eu am spus dacă vrea să colaborăm - eu cred că, trecând peste toate disensiunile politice, care, da, în acest moment sunt majore, se poate colabora în timpul unei pandemii în domeniul umanitar -, există premisele ca un vaccin care să fie utilizat în Uniunea Europeană şi să fie produs în cooperare să primească aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului".

„Rusia s-a adresat acum Agenţiei Europene a Medicamentului. Eu m-am oferit ca Institutul Paul Ehrlich, institutul nostru, să poată oferi susţinere Rusiei, deoarece este posibil ca în procedura necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului să nu coincidă în totalitate documentaţia. Eu cred că este un lucru bun. Dacă acest vaccin va primi aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului, am putea vorbi şi despre o producţie în comun", a precizat Angela Merkel, potrivit site-ului Cancelariei Germaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel