Cîmpeanu modifică Ordinul. De miercuri, toți elevii din București revin la școală

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări despre revenirea în bănci a elevilor din București.

„Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial”, a comunicat Cîmpeanu, marți dimineața. În opinia ministrului, decizia ca elevii bucureșteni să revină în bănci nu poate fi luată pentru ziua de marți, fiind prea din scurt. „Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent”.

De miercuri se poate merge la școală dacă rata rămâne stabilă

„Practic, in acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasa, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP.

Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ”, a mai spus Cîmpeanu în legătură cu situația.

Rata de infectare din București a scăzut sub 1 la mie

Astăzi, 17 mai, rata de infectare din Municipiul București a coborât sub pragul de o infectare la mia de locuitori, mai precis la 0,94, după ce ieri se afla la 1,05. Astfel, se creează condițiile ca toți elevii bucureșteni să revină în bănci, însă acest lucru se poate face momentan doar de luni, 24 mai, așa cum se precizează în Ordinul comun al de ministru al Educației și Sănătății.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare”, transmisese Cîmpeanu duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel