Meniul prânzului de la Kremlin. Xi Jinping și Vladimir Putin au putut alege și preparate de post - Foto în articol

Meniul prânzului de la Kremlin. Xi Jinping și Vladimir Putin au putut alege și preparate de post  / Foto: Kremlin.ru
Meniul prânzului de la Kremlin. Xi Jinping și Vladimir Putin au putut alege și preparate de post / Foto: Kremlin.ru

Află în articol ce au mâncat Vladimir Putin și Xi Jiping ieri la prânz.

La prânzul de la Kremlin care avut loc ieri, 21 martie,  cu participarea președintelui rus Vladimir Putin și a președintelui chinez Xi Jinping, în onoarea vizitei liderului chinez în Rusia, cei doi lideri au avut de ales între mai multe preparate. Au fost pregătite două opțiuni - un meniu obișnuit și unul de post. Astfel că la cerere au fost oferite și preparate din post, au anunțat reprezentanții Kremlinului.

Prânzul a început marți la Palatul Fațetelor din Moscova,  după discuțiile dintre Putin și Xi Jinping la Kremlin. Meniul a fost dezvăluit ulterior.

Meniul obișnuit a inclus: salată cu păstrăv Karelian și castraveți proaspeți, crochete din crab rege cu ulei de trufe și borș cu rață înăbușită. Pentru al doilea fel, cei doi lideri au putut alege între halibut de Murmansk cu legume julienne sau friptură de vită marmorată cu piure din cartofi afumați. La desert au avut șerbet de citrice și mousse de zmeură, scrie Tass.ru.

Meniul de post

Meniul de post a inclus: salată de țelină coaptă cu ciuperci, pelemeni cu spanac și borș cu prune uscate. Totodată, au fost pregătiți tăiței de orez cu legume, iar la desert, șerbet de citrice și salată de fructe cu jeleu din ceai, scrie vladimir.tsargrad.tv.

În timp ce Vladimir Putin și Xi Jiping au mâncat, pianistul Denis Matsuev le-a interpretat mai multe lucrări compuse de Rahmaninov.

Cu o zi înainte, Putin și Xi Jinping au avut o conversație tete-a-tete și o cină informală la Kremlin. Meniul liderilor a inclus un aperitiv cu fructe de mare din Orientul Îndepărtat, clătite cu prepeliță și ciuperci, supă de sturion cu plăcintă și șerbet de rodii. Vezi meniul complet AICI.

Tradiția cinei de stat în Rusia

După cum a menționat fostul șef al protocolului de la Kremlin, Vladimir Șevcenko, în cartea sa, o componentă importantă a vizitei unui lider străin în Rusia este organizarea unei recepții oficiale în numele președintelui rus. În timpul unei vizite de stat, o astfel de recepție are loc sub forma unei cine de stat. Una dintre camerele din față ale Marelui Palat Kremlin este aleasă pentru desfășurarea acesteia: Sala Alexandru sau Palatul Fațetelor.

Din partea Rusiei, la cina de stat sunt prezenți participanții la conversații sau negocieri oficiale, precum și persoane direct legate de relațiile bilaterale ale Federației Ruse cu acest stat. Membrii delegației oficiale și angajații misiunilor diplomatice sunt invitații din partea străină. După cum a explicat Iuri Ușakov, consilierul președintelui Federației Ruse, de această dată au fost invitați la cina de stat și liderii celor mai mari companii rusești.

Oaspeții sunt așezați cu respectarea obligatorie a vechimii protocolului adoptat în Rusia și în țara oaspetelui. Locul cel mai onorabil, în dreapta președintelui rus, este acordat persoanei invitate (șef de stat, ministru, premier etc.). Meniul este format de regulă pe baza bucătăriei rusești, dar adesea include mâncăruri din bucătăria națională a țării oaspeților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel