Memorandum desființare SIIJ. REVOLTA judecătoarelor CSM Baltag și Oprina: Dacă ar fi cunoscute, ar CUTREMURA întreaga societate

Judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina își manifestă revolta față de memorandumul pentru desființarea SIIJ. 

Judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina consideră că memorandumul adoptat de Guvernul Orban pentru desființarea SIIJ este fundamentată pe rapoarte ale GRECO, ale Comisiei de la Veneția sau MCV, din care sunt extrase considerente care cer o reevaluare, regândire sau chiar desființare a SIIJ, amintind care sunt motivele care au stat la înființarea Secției Speciale: ”Propunerea memorandumului adoptat de Guvern de desființare a SIIJ este fundamentatră în principal pe anumite documente europene, precum rapoartele GRECO, ale Comisiei de la Veneția și raportul MCV, din care sunt extrase și citate cu nesaț considerente care cer, mai mult sau mai puțin imperios, o reevaluare, regândire ori chiar desființare a SIIJ. Mai dorește cineva să vadă care a fost premisa reală a nevoii de înființare a SIIJ, situațiile dovedite de abuzuri comise de unii magistrați, în special procurori ori dezvăluirile privind existența unor protocoale secrete care au genera ingerințe în actul de justiție?”. 

Totodată, judecătoarele CSM subliniază că rapoartele europene invocate pentru desființarea SIIJ sunt aceleași rapoarte care conțin grave erori, dar și ignora suveran protocoalele secrete, pe motiv că depășesc sfera lor de acțiune: ”Memorandumul ar trebui să ne provoace revoltă, dacă am fi cu adevărat preocupați de oameni. Niciun cuvânt din memorandum nu denotă o minima preocupare pentru cetățeni, pentru garanția oferită acestora de protecție a dreptului la un proces echitabil, căci cine nu a înțeles până acum ce era de înțeles, vom spune noi acum, din nou clar și răspicat: SIIJ s-a născut din nevoia de protecție a cetățenilor, căci numai un judecător cu adevărat independent constituie garanția unei justiții drepte și echitabile", mai precizează judecătoarele.

”Dacă ar fi cunoscute, ar CUTREMURA întreaga societate”

”Despre abuzuri și protocoale oculte, despre destine distruse de vechea structură de parchet DNA și despre destinele justițiabililor care au avut nefericita șansă să întâlnească în parcursul lor judiciar un judecător care a suferit diverse forme de presiune nu se vorbește în memorandum, căci acestea de ar fi cunoscute cu adevărat ar cutremura nu doar sistemul judiciar, dar și întreaga societate și ar genera imediat remedii europene sau internaționale adecvate, iar nu încercări de ascundere a realității", mai arată sursa citată.

Avertisment: Cei care acum se bucură vor REGRETA mai târziu


”SIIJ, cea mai importantă garanție de independență reală a judecătorilor urmează a fi desființată. Așa și-a asumat public Guvernul, însă cei care acum se bucură vor regreta mai târziu. Dar atunci s-ar putea să fie prea târziu, poate chiar pentru ei inșiși", mai precizează magistrații, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel