Membru important al cartelului mexican Sinaloa, extrădat în SUA

Jose Antonio Torres Marrufo alias Jaguarul
Jose Antonio Torres Marrufo alias Jaguarul

Un membru important al cartelului mexican Sinaloa a fost extrădat din Mexic în SUA pentru a răspunde în faţa justiţiei la acuzaţii legate de contrabanda cu droguri, a anunţat marţi Departamentul Justiţiei american, transmit Reuters şi dpa.

Jose Antonio Torres Marrufo, cunoscut şi sub porecla 'Jaguarul', va compărea miercuri în faţa tribunalului din oraşul El Paso (statul Texas). El a fost pus sub acuzare în anul 2012 în acelaşi dosar cu Joaquin 'El Chapo' Guzman şi alte 22 de persoane cu responsabilităţi în conducerea cartelului Sinaloa. Guzman a fost condamnat în luna februarie de un tribunal din New York.

Acuzaţiile contra lui Torres Marrufo includ conspiraţie la crimă într-o ţară străină, spălare de bani, trafic de droguri şi deţinerea unor arme de foc.

Printre altele, el este acuzat de răpirea, torturarea şi uciderea unui bărbat american, a fratelui şi a unchiului săi la Ciudad Juarez, în anul 2010. Bărbatul în cauză a fost răpit chiar în timpul nunţii sale.

De asemenea, Torres Marrufo este acuzat că a ordonat răpirea şi uciderea, în anul 2009, a unui locuitor din statul Texas considerat vinovat de pierderea unui transport de marijuana confiscat de poliţia de frontieră a SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel