Membru CSM, vizat de cinci dosare penale. Chirieac: E inacceptabil. SIIJ, în mare pericol

CSM
CSM

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii ar urma să fie audiat astăzi la Secția Specială. 

Nicolae Solomon, membru CSM, este vizat de cinci dosare penale. El urmează să fie audiat de Secția Specială, relatează România TV. Printre acuzațiile care i se aduc magistratului se numără: luare și dare de mită, trafic de influență sau represiune nedreaptă.

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la postul de televiziune. Analistul politic a fost întrebat ce ar trebui să înțelegem din această audiere șocantă, în condițiile în care Secția Specială este pusă sub semnul întrebării. 

”Să înțelegem că, din nou, justiția din România începe să aibă un mare semn de întrebare asupra sa. În ultimii doi ani, lucrurile se liniștiseră, mergeam spre bine, nu vedeam arestări la televizor, iar acum aflăm că un procuror din CSM e urmărit în cinci dosare penale. Nu e suspendat, nu e demisionat... să vedem dacă se duce la audieri. Poate că omul e complet nevinovat, dar la acest nivel din justiție, să fii vizat de cinci dosare penale, să iei în continuare decizii în cadrul CSM e inacceptabil”, a precizat Bogdan Chirieac. 

Ce se întâmplă pe scena justiției

”E rău. Îngrozitor de rău. Niciunul dintre cei arătați în presă, cu dovezi de necontestat, că au abuzat, că au încălcat drepturile omului, că au făcut lucrurile strict după capul lor și nu după lege, nu a ajuns să fie pedepsit de către instanțele de judecată. Nu vă gândiți să fie pedepsiți cu ani de pușcărie, ci cu darea afară din magistratură și poate un an cu suspendare- un gest simbolic. Dacă ești un torționar, dacă încalci drepturile omului, dacă răspunzi la comenzile politice în loc de comanda legii, ai de suferit. Acest exemplu încă nu există în România. Singura care ar putea ca lucrul acesta să se întâmple, Secția Specială, e într-un mare pericol de desființare”, a mai precizat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel