Membrii ISIS se plâng că misiunile sinucigașe se dau pe pile. Nepotism în rândul teroriștilor?

Un membru al grupării teroriste Stat Islamic se plânge că listele de așteptare pentru o misiune sinucigașă este prea mare, iar liderii ISIS își plasează rudele și prietenii în fața listei de așteptare.

Kamil Abu Sultan ad-Daghestani, membru ISIS, se plânge că militanții saudiți își plasează prietenii și rudele în fața listei de așteptare pentru a primi misiuni sinucigașe în Irak, lăsând cecenii fără posibilitatea de a se arunca în aer, scrie Radio Europa Liberă.

Kamil spune că membrii grupării așteaptă și câteva luni de zile pentru o misiune sinucigașă, ceea ce stârnește nemulțumire în rândul acestora.

CITEȘTE ȘI: Anunțul care șochează planeta: Într-un an aruncăm bomba atomică

Potrivit aceleiași surse, lista de așteptare pentru atacatorii siucigași din Siria, este atât de lungă, încât membrii grupării mor pe câmpul de luptă, înainte de a avea șansa să se arunce în aer pentru ISIS.

Plângerea lui Abu Sultan, intitulată "Corupție in Dawlah" (Dawlah este o prescurtare pentru Statul Islamic), a fost pusă pe un site nou denumit Qonah. Qonah pare sa fie legat de o grupare din Caucazul de Nord apropiată de Akhmed Chatayev (cunoscut și ca Akhmad al-Shishani), un militant cecen veteran ce conduce batalionul Yarmouk al ISIS.

Abu Sultan a mai spus că singura posibilitate de a obține o misiune de sinucidere în Irak este prin ceea ce e cunoscut sunt numele de blat, un termen rus care se referă la conexiuni, nepotism, prin care militanții saudiți își favorizează rudele să pătrundă cât mai sus pe lista de așteptare pentru obținerea unei misiuni siucigașe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel