Membri ai unei grupări de cămătari, reţinuţi de DIICOT

mascati_67752400_70841800
mascati_67752400_70841800

Cinci membri ai unui grup infracţional specializat în camătă, care acţiona în Dolj şi Argeş, au fost reţinuţi de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, trafic de persoane şi proxenetism, urmând ca miercuri să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2016, mai multe persoane au iniţiat şi constituit, pe raza judeţelor Dolj şi Argeş, un grup infracţional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut, pentru care percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicaţi atât liderul, cât şi alţi patru membri ai grupării care aveau atribuţii în colectarea sumelor de bani ( împrumuturi şi dobânzi)", se arată într-un comunicat al DIICOT transmis Agerpres.

Conform sursei citate, în cazul în care victimele întârziau să plătească sau nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi şantaj pentru a le recupera. Ei percepeau, pe lângă dobândă, alţi bani în plus ca "întârzieri/penalizări", sume care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plăţii dobânzii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel