Meleşcanu: "We are NATO", fără mişcări de stradă

Pentru România participarea la Alianţa Nord-Atlantică şi Parteneriatul cu SUA reprezintă pilonii fundamentali ai politicii externe şi ai politicii de securitate, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Pentru România participarea la Alianţa Nord-Atlantică şi Parteneriatul cu SUA reprezintă pilonii fundamentali ai politicii externe şi ai politicii de securitate, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, subliniind că ţara noastră este un aliat de nădejde al NATO.

'În toţi aceşti ani, cu toate mişcările pe care le avem la Parlament, în stradă, prin presă, aderarea, participarea, statutul de membru al României la NATO a fost una dintre puţinele sau poate singura temă care nu a făcut obiectul unor dezbateri contradictorii. România nu numai beneficiază de securitatea pe care o oferă Alianţa Nord-Atlantică şi Parteneriatul strategic cu SUA, România a dovedit în acelaşi timp, în toţi aceşti ani, că este şi un participant activ la definirea şi la implementarea obiectivelor organizaţiei. (...) Suntem cu adevărat aliaţi de nădejde în cadrul NATO', a afirmat Meleşcanu, la lansarea campaniei de comunicare publică 'We are NATO', desfăşurată la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

Şeful diplomaţiei române a precizat că toate studiile au indicat că în cazul României campania 'We are NATO' nu este una de 'alfabetizare' a oamenilor în legătură cu Alianţa, ci una care să exprime cunoaşterea şi sprijinul pe care îl acordă ţara noastră NATO. Meleşcanu le-a transmis celor prezenţi la eveniment să nu conceapă NATO în termeni foarte 'filosofici', arătând că este vorba de o 'structură importantă, care participă în termeni reali, în cunoştinţă de cauză la adoptarea unor decizii care asigură apărarea noastră'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel