Meleșcanu: Statutul Ierusalimului poate fi decis numai în urma unor negocieri

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, cu şefii de misiuni arabi şi musulmani acreditaţi la Bucureşti.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, i-a primit în audienţă pe şefii de misiuni arabi şi musulmani acreditaţi la Bucureşti la data de 9 mai 2019. Întrevederea a constituit un prilej pentru trecerea în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale ale României cu statele reprezentate, context în care au fost examinate modalităţi concrete de amplificare a acestora.

Totodată, în contextul Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, ministrul afacerilor externe a reconfirmat întreg sprijinul Uniunii pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor UE cu partenerii sudici şi din alte regiuni geografice, în vederea oferirii unui răspuns integrat la provocările comune actuale, precum migraţia sau terorismul.

Participanţii la convorbiri au avut şi un schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale din Orientul Mijlociu şi Asia de Sud. Cu această ocazie ministrul Teodor Meleşcanu a reafirmat poziţia tradiţională a României cu privire la implementarea "soluţiei celor două state", Israel şi Palestina, care să co-existe în pace şi securitate, şi la necesitatea de a pune capăt conflictului israeliano-palestinian. A subliniat, de asemenea, că statutul Ierusalimului poate fi decis numai în urma unor negocieri directe între părţile implicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel