Meleşcanu şi Oettinger, discuții despre preşedinţia Consiliului UE

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Dosarele de interes major de pe agenda europeană ce vor fi gestionate de România în perioada în care va deţine Preşedinţia Consiliului UE, cu accent pe negocierile referitoare la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, au constituit tema principală a discuţiilor de marţi dintre ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, şi comisarul european pentru buget, Gunther Oettinger.

Potrivit unui comunicat remis de MAE, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut marţi o întrevedere cu comisarul european pentru buget, Gunther Oettinger, în contextul vizitei pe care oficialul european a efectuat-o în România, cu ocazia participării la Conferinţa la nivel înalt 'O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi'. Discuţiile celor doi demnitari s-au concentrat pe dosarele de interes major de pe agenda europeană care vor fi gestionate de România în calitate de viitoare Preşedinţie a Consiliului UE, cu accent pe negocierile referitoare la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027. În context, a fost evidenţiată importanţa avansării acestor negocieri din perspectiva transmiterii unui mesaj politic pozitiv privind viitorul Uniunii, precum şi din perspectiva asigurării continuităţii în îndeplinirea obiectivelor şi proiectelor europene, precizează comunicatul.

România susține un buget echilibrat

De asemenea, ministrul de externe a subliniat faptul că România susţine un buget echilibrat care să răspundă în egală măsură obiectivelor vizate de politicile tradiţionale ale Uniunii, precum şi noilor provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană. Meleşcanu a evidenţiat rolul substanţial pe care bugetul european îl îndeplineşte în susţinerea obiectivelor vizând acţiunea externă, în sensul întăririi rolului Uniunii ca actor global. El a evocat, în acest sens, consolidarea dimensiunii de securitate şi apărare, pentru atingerea priorităţilor externe ale Uniunii. 'Dialogul celor doi oficiali a abordat, de asemenea, o serie de subiecte de maximă actualitate din sfera relaţiilor externe şi pe care România le-a inclus pe agenda sa de viitoare Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, precum Balcanii de Vest, vecinătatea estică, strategiile macroregionale, întărirea relaţiilor între NATO şi Uniunea Europeană. Totodată, ministrul român a subliniat că România înţelege pe deplin importanţa consolidării cooperării cu Africa, nu numai din perspectiva provocărilor curente legate de migraţie, ci şi în vederea dezvoltării unui parteneriat mai cuprinzător UE-Africa, care să vizeze obiectivele de dezvoltare', informează MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel