Meleşcanu: România nu finanţează politicieni sau partide din Republica Moldova

Teodor Melescanu, Romania
Teodor Melescanu, Romania

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că România nu finanţează nici oameni politici, nici organizaţii de partid sau alt tip de organizaţii din Republica Moldova, sprijinul ţării noastre fiind îndreptat spre instituţii şi spre reformele din acest stat.

Ministrul a spus că una dintre priorităţile pe care le are pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene se referă la consistenţa politicii UE în ceea ce priveşte parteneriatul estic şi, în mod evident, una dintre priorităţi atunci când vorbim despre parteneriatul de Est este Republica Moldova. "Nu am timp să vă înşir măcar câte eforturi s-au făcut, ce întâlniri şi de ce sprijin s-a bucurat întotdeauna Republica Moldova din partea noastră. (...) În ceea ce priveşte finanţarea Republicii Moldova, România nu finanţează nici oameni politici, nici organizaţii de partid sau alt tip de organizaţii. Sprijinul nostru pentru Republica Moldova este îndreptat spre instituţii şi spre sprijinirea eforturilor pentru reformele din Moldova", a spus Meleşcanu, la 'Ora Guvernului' din plenul Camerei Deputaţilor.

Relațiile cu Rusia, la un nivel extrem de scăzut

Totodată, el a adăugat că, din păcate, relaţiile României cu Rusia "sunt la un nivel extrem de scăzut din cauza evenimentelor care s-au petrecut în această zonă. "Vă asigur că dacă va exista o întâlnire între preşedintele Trump şi preşedintele Putin, aşa cum se anunţă pe surse, cred că vom avea o situaţie poate mai clară în legătură cu poziţia noastră care rămâne aceeaşi - descurajare şi apărare - şi, în acelaşi timp, dialog în relaţiile cu Federaţia Rusă', a menţionat ministrul de Externe. Meleşcanu a precizat că obiectivul fundamental al MAE este de a păstra linia tradiţională a politicii externe a României şi de a face tot ce îi stă în putinţă pentru ca diferenţele de opinie care există pe plan intern, în politica internă, să nu se reflecteze în politica externă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel