Meleşcanu, întâlnire cu parlamentarii croați

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a primit luni vizita delegaţiei Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Croaţiei, condusă de preşedintele acesteia, Miro Kovac, subliniind cu acest prilej interesul deosebit pentru dinamizarea agendei bilaterale sectoriale în domenii precum apărarea şi afacerile interne. 

Potrivit unui comunicat remis de MAE, în cadrul convorbirilor, ministrul Meleşcanu a subliniat nivelul foarte bun al relaţiei bilaterale, cu perspective clare de consolidare, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi schimburile comerciale bilaterale. Demnitarul român a punctat interesul deosebit pentru dinamizarea agendei bilaterale sectoriale în domenii precum apărarea, industria de apărare şi afaceri interne. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe a reliefat importanţa păstrării identităţii culturale a comunităţii istroromânilor din Croaţia, dar şi a etnicilor croaţi din România, fiind evocat rolul acestora în consolidarea relaţiilor bilaterale. În cadrul discuţiilor au fost abordate şi priorităţi ale actualităţii politice europene care vor marca activitatea Preşedinţiilor română (în 2019) şi croată (în 2020) ale Consiliului Uniunii Europene.

Prioritatea României, țările din est

Atât România, cât şi Croaţia şi-au exprimat interesul pentru o coordonare strânsă în vederea exercitării - pentru prima dată de către ambele ţări - a acestui mandat important. Ministrul Teodor Meleşcanu a punctat importanţa acordată regiunii Balcanilor de Vest, reliefând necesitatea oferirii unei perspective europene ţărilor din regiune. De asemenea, a menţionat că pe durata Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România va acorda atenţie şi Vecinătăţii Estice, în contextul aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, informează MAE. Delegaţia parlamentară croată participă în perioada 12-14 noiembrie la o rundă de întâlniri cu omologii din Camera Deputaţilor, răspunzând invitaţiei transmise de deputata Biró Rozália-Ibolya, preşedinta Comisiei pentru politică externă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel