Meleşcanu, în război cu Traian Rece: Îl dau în judecată

 Preşedintele interimar al Partidului Dreptăţii Sociale, Traian Rece, susţine că va sesiza CCR ca Tedodor Meleşcanu să nu beneficieze de cele 300.000 de semnături strânse de partidul său, avertizând că îl va da în judecată pe fostul şef SIE dacă CCR nu îi dă câştig de cauză.

 "Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu pentru hoție. Dacă Curtea Constituțională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocații, îl voi acționa în judecată pentru hoție, pentru însușirea unor bunuri și pentru jignirea adusă mie și partidului", a afirmat președintele PDS la o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Rece afirmă că Meleșcanu ar trebui să-i înapoieze "aproximativ 180.000 de euro", bani reprezentând efortul financiar propriu în logistica și resursa umană a partidului, care au fost folosiți în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu: Candidatura lui Klaus Iohannis e "șubrezită". Aș accepta să mă susțină ACL

El a spus că va depune la Curtea Constituțională o adresă prin care informează că Teodor Meleșcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obținute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a dat un răspuns negativ cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale.

"Nu am făcut, în definitiv, decât să-i retragem sprijinul politic, să nu-l mai facem de râs. Am depus la BEC o cerere de retragere, am cerut să ni se dea (n.r. — semnăturile) și ni s-a spus de către BEC că Alianța nu poate să funcționeze. Mi s-a spus de la BEC, cu franchețe, că 'nu mai puteți să le luați (n.r. — semnăturile), v-a păcălit și ați fost prost, sunt ale lui'", a susținut Traian Rece.

Rece: Meleşcanu, ameninâat să se rupă de PDS

Liderul PDS și-a motivat retragerea sprijinului politic prin faptul că Teodor Meleșcanu a încălcat protocolul de susținere a candidaturii sale pe care l-a încheiat cu Partidul Dreptății Sociale.

Traian Rece a susținut că fostul șef al SIE i-a spus, în aceeași zi în care și-a depus candidatura la BEC, că "a avut niște vizite în care a fost amenințat și i s-a cerut "să se despartă total de Rece și de partidul lui, care este singurul partid de stânga extremist".

Potrivit liderului PDS, din cele 450.000 de semnături strânse pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu, 345.000 au fost adunate de partidul său, în intervalul 9-22 septembrie, iar 120.000 — de "tânărul care a fost coleg cu băiatul doamnei Meleșcanu".

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a declarat miercuri pentru AGERPRES că Teodor Meleșcanu și-a depus candidatura la Președinție în calitate de independent și este singurul în măsură să își retragă candidatura.

"Domnul Meleșcanu și-a depus candidatura ca independent însoțită de peste 200.000 de semnături. Singurul care poate retrage candidatura este Teodor Meleșcanu, printr-o cerere pe propria răspundere", a precizat Muhuleț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel