Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Meleşcanu, dezvăluire legată de Revoluţie. Răspuns despre Timişoara, dat la Viena, în 20 decembrie 1989: Mi-am asumat acest lucru!

Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES
Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES

Teodor Meleşcanu a povestit, la DCNEWS, cum a trăit zilele Revoluţiei române din postura de diplomat aflat în misiune la Viena. 

"Eram la Viena, expert în delegaţia noastră pentru negocierea reducerii trupelor armate şi a armamentului din Europa, împreună cu colegii de la Ministerul Apărării. Am plecat în septembrie, când lucrurile erau destul de liniştite în România. Cu tensiunile deosebite... toată lumea dorea să scape de Ceauşescu, nu era niciun secret. Şi la încheierea negocierilor, pe 20 decembrie, a fost o şedinţă de închidere la care am participat şi eu, în care marea majoritate, practic toate statele europene, au condamnat ceea ce se întâmpla la Timişoara.

La sfârşitul şedinţei, preşedintele reuniunii, ambasadorul Elveţiei, a cerut direct delegaţiei României să dea informaţii oficiale în legătură cu situaţia din Timişoara. În acel moment, m-am întors în stânga, în dreapta şi am văzut că toată lumea plecase. Eram singur acolo... Şi atunci am spus: ‚nu avem niciun fel de informaţii oficiale din România în legătură cu evenimentele de la Timişoara. Ştiu, însă, din presă, că e vorba de ciocniri foarte violente între manifestanţi şi armată, care s-au soldat cu morţi şi cu răniţi’.

Iar în încheiere am spus următoarea frază la care ţin foarte mult: dacă se confirmă aceste lucruri, cei care s-au făcut vinovaţi trebuie să-şi asume responsabilitatea. Şi cu asta am încheiat. Era 20 decembrie, nu începuse încă nimic la Bucureşti, dar mi-am asumat acest lucru pentru că nu puteai să stai impasibil la o întrebare care-ţi era adresată direct", a spus Teodor Meleşcanu în interviul acordat DC News.

Întrebat de către Bogdan Chirieac ce i-a răspuns ambasadorul Elveţiei, Teodor Meleşcanu a declarat: „Nu a răspuns nimic. A închis şedinţa şi am plecat cu toţii”.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel