Medvedev: "Am dezmembrat armamentul inamicului până la ultimul șurub pentru a afla lucruri noi"

Medvedev: Lumea s-a apropiat cu adevărat de amenințarea celui de-al Treilea Război Mondial / Foto: Kremlin.ru
Medvedev: Lumea s-a apropiat cu adevărat de amenințarea celui de-al Treilea Război Mondial / Foto: Kremlin.ru

 Fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, a afirmat că fabricile ţării lucrează 24 de ore din 24 pentru a satisface cererea tot mai mare, luând în derâdere ideea că forţele Moscovei din Ucraina ar duce lipsă de rachete. 

Medvedev a afirmat că Moscova şi-a intensificat producţia militară "de zeci de ori" la unele fabrici şi că aceasta studiază îndeaproape armele folosite în zonele controlate de Rusia, de către Ucraina, în efortul de a câştiga avantaj.

Rusia a ajuns la suprasolicitarea producţiei militare în 2022, după ce forţele sale au folosit cantităţi uriaşe de muniţie în Ucraina şi mii de vehicule blindate i-au fost distruse sau capturate. Un grup occidental a comunicat săptămâna trecută că Rusia a pierdut aproape jumătate dintre cele mai moderne tancuri ale sale şi depune eforturi pentru a le înlocui. Oficialii ucraineni şi cei occidentali au afirmat că Moscova are tot mai puţine rachete de anumite tipuri şi că sancţiunile Occidentului îi destabilizează posibilitatea de a îşi reface stocurile de arme ghidate care se bazează pe cipuri importate. "Este amuzant să auzim fanteziştii Kievului spunând că Rusia "a rămas fără rachete" sau că "producţia s-a oprit". Realitatea i-a convins de contrariu - încă nu îşi pot reveni din şoc", a afirmat Medvedev, pentru un articol care a fost publicat sâmbătă în revista lunară Apărarea Naţională. "Nu numai că ne extindem producţia, dar introducem de asemenea cele mai recente tehnologii, perfecţionându-le efectiv din mers".

Medvedev, succesorul lui Putin?

Medvedev este vicepreşedintele consiliului de Securitate al Rusiei şi a fost numit în decembrie drept adjunctul preşedintelui Putin în cadrul Comisiei Militar-Industriale care supraveghează industria apărării.

Fabricile militare "fac faţă total" creşterii cererii din partea statului, a afirmat el. "De asemenea, am studiat foarte bine armamentul inamicului, care a fost luat ca trofeu şi dezmembrat până la ultimul şurub la biroul nostru de construcţii militare", a adăugat Medvedev.

"Am extras numeroase lucruri utile pentru noi - am întors experienţa inamicului în favoarea noastră".

Medvedev, care are 57 de ani, a adoptat un ton tot mai belicos şi a făcut o serie de intervenţii vehemente de la începerea războiului, iar unii analişti politici sugerează că el este unul dintre cei pe care preşedintele Putin i-ar putea vedea într-o zi drept succesori.

Vineri, Medvedev a afirmat că singurul mod în care Moscova ar putea obţine o pace de durată cu Ucraina ar fi de a împinge graniţele statelor ostile cât mai departe, chiar dacă asta ar însemna până la frontierele Poloniei, care este membră NATO, relatează Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel