Medvedev a spus cele 4 scenarii în care Putin ar putea apăsa butonul nuclear

Medvedev a spus cele 4 scenarii în care Putin ar putea apăsa butonul nuclear / Foto: Facebook Dmitri Medvedev
Medvedev a spus cele 4 scenarii în care Putin ar putea apăsa butonul nuclear / Foto: Facebook Dmitri Medvedev

Medvedev a enumerat patru scenarii în care Rusia ar putea folosi arme nucleare.

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse și fost președinte în perioada anilor 2008-2012, a declarat că Rusia are mai multe motive în baza cărora poate folosi arme nucleare. Potrivit lui acestuia, motivul poate fi fie o ofensivă nucleară asupra Federației Ruse, fie un act de agresiune, în urma căruia existența țării este pusă în pericol.

Medvedev a adăugat că toate motivele pentrucare Rusia poate utiliza armele nucleare sunt precizate într-un document relevant privind acest subiect. Oficialul rus a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat RIA Novosti, citat de publicația ucraineană Obozrevatel.

Cele patru scenarii în care Rusia ar putea folosi arme nucleare, anumerate de Medvedev

Astfel Dmitri Medvedev a arătat patru scenarii în care Federația Rusă are dreptul de a utiliza arme nucleare. Primul este situația în care Rusia a fost lovită de un atac cu rachete cu arme nucleare de către altă țară sau alianță. Al doilea caz este o utilizare diferită a armelor nucleare împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi. Al treilea caz este o invadare a infrastructurii critice, în urma căreia activitatea forțelor rusești de descurajare nucleară este paralizată. Al patrulea caz, potrivit lui Medvedev, este atunci când se desfășoară un act de agresiune împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi, în urma căruia este amenințată însăși existența țării, chiar și fără utilizarea armelor nucleare.

Secretarul de presă al șefului Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recunoscut că Rusia nu și-a atins încă niciunul dintre obiectivele militare în Ucraina. Totodată, el a refuzat să excludă faptul că Moscova ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare, mai scrie sursa citată.

Serviciile secrete vin cu informații despre ce se întâmplă în creierul lui Putin. Teoria cu șobolanul și nebunul

De ani întregi au încercat să pătrundă în mintea lui Putin, pentru a-i înțelege mai bine intențiile. Cu trupele rusești blocate în Ucraina, a devenit mai necesar ca niciodată să încercăm să ne dăm seama cum va reacționa sub presiune.

Înțelegerea stării sale de spirit va fi vitală pentru a preveni escaladarea crizei la niveluri mai periculoase. S-a speculat că liderul rus este bolnav, dar mulți analiști cred că de fapt a fost izolat și blochează orice opinie alternativă.

Izolarea a fost evidentă în fotografiile întâlnirilor sale, precum cea pe care a avut-o cu președintele francez Emmanuel Macron, când cei doi stăteau la capetele unei mese lungi. Acest lucru a fost evident și din întâlnirea pe care Putin a avut-o cu propria sa echipă de securitate națională în ajunul războiului.

Planul militar inițial al lui Putin arăta ca ceva conceput de un agent KGB, explică un oficial al serviciilor secrete occidentale. A fost creat, spun ei, de un grup închis. Dar rezultatul a fost haotic. Comandanții militari ruși nu erau pregătiți și unii dintre soldați au fost trimiși la graniță fără să știe ce fac. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel