Medierea islamică: Și-a violat și omorât fiica. A primit o...amendă

O amedă de 50.000 de dolari este pedeapsa pentru un cleric din Arabia Saudită, care și-a violat și ucis fiica, de doar 5 ani, în bătaie. Decizia a înfuriat opinia publică, care a cerut schimbarea legilor de protejare a copiilor și femeilor. 

Tatăl ucigaș, Fayhan al-Ghamdi, este o persoană publică Arabia Saudită. El este un predicator care apare în mod regulat la televiziuni. Inițial, a fost închis în luna noiembrie, după ce a recunoscut că și-a omorât fiica. A plătit 50.000 de dolari mamei fetiței, de care este divorțat, și a fost liberat de judecător.

Este un fel de mediere. Este considerată o pedeapsă suficientă să plătești bani celei mai aproapiate rude a victimei. Legea islamică o permite. Mai mult, legea islamică nu condamnă la moarte un bărbat care și-a ucis soția sau copiii. Însă dacă victima ar fi fost băiat, ar fi trebuit să plătească o sumă dublă.

Fractură de craniu, coaste rupte, mână stângă ruptă şi numeroase arsuri au fost doar o parte din rănile care ia-u adus moartea fetiței de cinci ani, Lama al-Ghamdi. Ea a murit în octombrie 2012. Fayhan al-Ghamdi a mărturisit că el şi-a bătut fata cu un baston şi cu cabluri. Inițial, nu a recunoscut și violul.

Un grup de activiste saudite, care militează pentru drepturile femeii,a solicitat un control ginecologic pentru fetiță, scrie dailymail. O asistentă de la spitalul unde a fost internată victima a declarat că aceasta a fost violată în mod repetat.

Decizia judecătorului a stârnit un val de furie pe reţelele sociale din Arabia Saudită, cerându-se schimbarea legilor pentru ca femeile şi copiii să aibă parte de protecţie. Autorităţile au promis că vor înfiinţa o linie telefonică gratuită unde să fie raportate cazurile de abuz faţă de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel