Medicul Vasi Rădulescu, MESAJ după ce a aflat despre bătrânul bătut că are probleme psihice și cu alcoolul

Irina Constantin / 06 apr 2018 / 13:07 Salveaza PDF Comentarii
BATRAN BATUT IN BRASOV
BATRAN BATUT IN BRASOV

Vasi Rădulescu este medicul care a strâns 90.000 de lei pentru bărbatul de 66 de ani bătut crunt în Brașov de doi tineri la care muncise și cărora le cerea plata pentru ziua respectivă. 

Un bărbat pentru care Dumitru Neculai a muncit în trecut a spus că acesta are probleme cu alcoolul, dar și psihice. 

Iată mesajul cu reacția doctorului Vasi Rădulescu publicat pe Facebook: 

”Ați greșit, domnule doctor. Nu trebuia să-l ajutați. Este un bețivan ordinar. O să fiți dezamăgiți cu toții. Da, a fost bătut, e rău ce s-a întâmplat, dar nu trebuia ajutat.

Mi-a plăcut foarte mult articolul din Adevărul. E despre nepăsare, respingere, abandon. Poate că domnul D. avea probleme și consuma alcool, dar n-a stat nimeni să-l ajute în chestiunea asta. L-au dat afară. Nu luptăm, ci ne îndepărtăm.

Eu, din punct de vedere medical, nu am văzut un om în sevraj, ci unul calm. Medicul curant mi-a confirmat că nu are afectare hepatică. Dar să zicem că era consumator de alcool. Se poate îndrepta, nu trebuie să ne sperie asta.

În material mai apar detalii despre posibile probleme psihice. Iarăși, fugim de asta ca arși. Suntem la pământ în acest segment. Să nu oferim ajutor specializat, ci să stigmatizăm repede, să fugim, să abandonăm.

[citeste si]

Cele mai frumoase lupte în viață sunt cele date pentru alți oameni. Scuturați-vă puțin.

Nepăsarea ucide. Vedem pe cineva cu probleme, nu facem nimic. Abandonăm prea ușor.

Haideți să facem până la capăt. Fără frică. S-ar putea să iasă ceva tare frumos. Și e valabil de fiecare dată când lângă noi e cineva cu probleme.

Alcoolismul poate fi scos din ecuație cu suport adecvat. Afecțiunile psihice pot fi gestionate frumos de specialiști. Poate există cauzalitate între ele. Și de multe ori există.

Să punem lupa pe chestiunile acestea și să le reconsiderăm. E act de normalitate.”


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23