Medicul Vasi Rădulescu: La iarnă, ND vine de la Noapte Dură

Foto Facebook / Vasi Rădulescu
Foto Facebook / Vasi Rădulescu

„La iarnă, ND vine de la Noapte Dură”, transmite medicul Vasi Rădulescu.

„La iarnă, ND vine de la Noapte Dură. Unii deja o simt. (...) Iar ND (n.r. cu referire la primarul Nicușor Dan) ne-a arătat că nu poate nimic. Tot dezastru. Pendulăm între dezamăgiri, compromisuri, neputințe. Atât s-a putut”, a scris, vineri, medicul și scriitorul Vasi Rădulescu pe contul de Facebook.

VEZI ȘI: Vâlcu, glumă despre Nicușor Dan

Scheme de tratament Covid-19, printate în tabele, ”cică atestate de medici celebri”. Vasi Rădulescu: Nu picați în capcane!

Amintim că medicul Vasi Rădulescu a transmis, joi, un mesaj tranșant cu privire la schemele de tratament împotriva infecției cu SARS-CoV-2 care s-au viralizat în mediul online. „Zeci de mii de share-uri care amplifică drama în care suntem”, avertizează medicul.

„Circulă pe aici (n.r. Facebook) tot felul de scheme de tratament pentru Covid-19, printate în tabele, unele cică sunt „atestate” de medici celebri. Zeci de mii de share-uri care amplifică drama în care suntem.

Azitromicina și Claritromicina nu se iau în viroze. Covid-19 este o viroză. A fost un mare fâs cu azitromicina, dar studiile clinice nu au arătat efecte pozitive certe, cu atât mai puțin nu e recomandat a se lua acasă, în forme ușoare.

Dexametazona nu se ia acasă, în forme ușoare, pentru că amplifică tabloul. Se dă în spital, din mâna medicilor, când există insuficiență respiratorie, studiile arătând că scade mortalitatea cu câteva procente.

Vitaminele de tip C, D, E, mineralele de tip Zinc, Magneziu etc. nu și-au dovedit utilitatea. Nu vor face în principiu nici rău, dar nici bine.

Ivermectina nu se ia că nu are vreun efect pozitiv dovedit într-un studiu clar. Nu e aprobată de FDA sau EMA. 

Anticoagulantele nu se iau fără indicația clară a unui medic.Preparatele homeopate sau naturiste nu au niciun efect. Se poate pierde timpul prețios bazându-vă pe așa ceva.

Tot felul de antivirale prezentate drept „miraculoase” nu au efect dovedit”, a scris, joi, medicul Vasi Rădulescu pe contul de Facebook. 

Ulterior, acesta a adăugat:

„În caz de febră puteți lua paracetamol sau ibuprofen.

Vă hidratați BINE de tot.

Vă odihniți BINE de tot.

Încercați să mâncați legume/fructe/proteină.

Țineți legătura cu medicul de familie.

Utilizați un pulsoximetru simplu, de deget.

În caz de respirație grea, scăderea saturației sub 94%, anunțați medicul și/sau serviciul 112.

Aveți grijă de voi. Rămâneți informați. Nu picați în tot felul de capcane de pe internet”, a conchis medicul Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel