Urmărește emisiunea live


Medicul rus care l-a tratat pe Alexei Navalnîi la spitalul din Omsk a MURIT subit. Nu a reușit să facă declarații despre presupusa otrăvire a opozantului

Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi

Medicul care l-a tratat pe Alexei Navalnîi anul trecut, la spitalul din Omsk, a murit subit.

Serghei Maximischin, medicul șef-adjunct al spitalului de Urgență din Omsk, unde a fost tratat anul trecut principalul opozant rus Alexei Navalny, a murit subit, relatează Novaya Gazeta. Inițial nu era cunoscută cauza morții sale, dar potrivit ministrului regional al Sănătății, Galina Nazarova, ar fi vorba despre un atac de cord. Serghei Maximishin avea 55 de ani.

„A pierdut aproape toți oamenii apropiați într-un an. Nu există motive speciale. Bărbatul era bolnav, îngrijorat de rudele sale, și-a îngropat părinții anul acesta. A murit la locul de muncă, în secția sa de terapie intensivă, unde a lucrat. Era în spital, a fost plasat în terapie intensivă și a murit acolo”, a spus Nazarova.

Reamintim că lui  Alexei Navalnîi i s-a făcut rău pe 20 august 2020, în timp ce era la bordul unui avion care plecase din Siberia și avea ca destinație finală Moscova. Pilotul a decis să facă o aterizare de urgență la Omsk.Timp de două zile, spitalul din Omsk l-a ținut pe Navalnîi în secția pentru intoxicări acute. Inițial, medicii ruși nu și-au dat acordul ca el să fie luat cu un avion medical și dus în Germania, invocând că starea lui este instabilă. După lungi negocieri, Navalnîi a fost transferat la o clinică din Berlin.

Laboratoare independente din Germania, Franța și Suedia au găsit în corpul lui Navalnîi urme de otravă din grupul Noviciok. Constatările lor au fost confirmate ulterior și de OIAC. Totuși, Rusia a negat faptul că opozantul a fost otrăvit. Alexander Murakhovski, care la momentul internării lui Navalnîi în spital era medicul șef al BSMP-1, a susținut că opozantul rus ar fi avut o tulburare metabolică. Serghei Maximischin, medicul care l-a tratat, nu a reușit să facă careva declarații despre cazul presupusei otrăviri a lui Navalnîi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel