Medicul Florentina Ioniţă-Radu: Este un legământ sacru

Medicina militară înseamnă atât ştiinţa şi arta de a îngriji, cu o înaltă conduită morală, deontologică şi profesională, dar şi un legământ sacru de apărare a ţării şi a poporului, afirmă generalul de brigadă medic conf. univ. dr. Florentina Ioniţă Radu, comandat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' în mesajul transmis cu ocazia Zilei Medicinei Militare.

'Pentru medicina militară, ziua de 21 august reprezintă, în fiecare an, un moment al bilanţului. În această zi, mai mult ca oricând, suntem conştienţi că aparţinem unei elite, că, spre deosebire de medicina civilă, avem o confirmare certă a momentului apariţiei, pentru că medicina militară a apărut ca o necesitate, în procesul de modernizare a Statului român (...)', afirmă comandantul.

Potrivit medicului militar, pe parcursul celor 154 de ani, medicina militară a avut parte de o serie de frământări, ca de altfel întreaga societate, însă, cu toate acestea, valorile Armatei Române - tradiţie, profesionalism, adaptabilitate, încredere, reflectate şi în domeniul medical - au permis evoluţia acestui sistem. Florentina Ioniţă-Radu a amintit că anul acesta Spitalul 'Dr. Carol Davila' aniversează 185 de ani de tradiţie.

[citeste si]

Comandantul a mai spus că toate realizările unităţii medicale nu se puteau obţine fără valoarea deosebită, morală şi profesională, a întregului corp medico-militar românesc.

'Pot afirma, fără niciun fel de echivoc, că, indiferent de culoarea uniformei militare, mă bazez pe profesionalismul şi dedicarea colegilor mei, care sunt pregătiţi să răspundă 'Prezent!', la orice oră din zi şi din noapte, la orice misiune ce ne va fi încredinţată. Astăzi, în această zi importantă pentru medicina militară, vă urez un sincer 'La mulţi ani!' şi împlinirea tuturor dorinţelor profesionale şi, nu în ultimul rând, personale', mai arată medicul militar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel