Medicul de la CPJ, acuzat de luare de mită, își recunoaște vinovăția

Acuzată de luare de mită, medicul expert în asigurări sociale, din cadrul Casei Județene de Pensii Mureș, Aurelia Iolanda Câmpean a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a propus condamnarea medicului la 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru durata unui interval de 4 ani.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de Direcţia Generală Anticorupţie, în perioada decembrie 2013 - martie 2014, inculpata, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani şi bunuri de la persoane cu grad de invaliditate pe care le-a expertizat în scopul acordării sau menţinerii respectivului grad, precum şi al eliberării deciziei asupra capacităţii de muncă, în baza căreia este încasată pensia pe caz de boală.

"În cauză, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş au fost delegaţi să efectueze mai multe activităţi de cercetare penală. Anterior, prin rechizitoriul din data de 30.04.2015, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş într-un alt dosar penal în care C.A.I. a fost cercetată şi în care ofiţeri din cadrul SJA Mureş au fost delegaţi să efectueze activităţi de procedură penală, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Aceasta a fost condamnată la pedeapsa închisorii de 3 ani, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Totodată, în dosar s-a dispus şi disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor cu privire la alte infracţiuni de corupţie", anunță Agerpres precizarea din comunicat.


DGA a arătat că dosarul de urmărire penală pentru şase acte materiale şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Mureş, menționează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel