Medicul Ciuhodaru: criteriile de internare sunt un program de eutanasiere a românilor

ciuhodaru
ciuhodaru

Doctorul Tudor Ciuhodaru considera ca proiectul de ordin al CNAS privind internarile constituie inselaciune si un grav atentat la sanatatea romanilor. Deputatul cere de urgenta adoptarea proiectului legislativ ce prevede tratarea demnitarilor in Romania pentru ca astfel de proiecte sa fie judicios discutate intre decidentii din sistem: asociatiile de pacienti, Colegiul Medicilor si sindicatele din sanatate.

,,Casa de asigurari de sanatate este stat in stat. Orice societate de asigurari ar avea de invatat de la ea cum sa faci sa nu platesit nici un eveniment asigurat. Putem spune ca in acest moment platim asigurari de sanatate, dar nu mai exista nici o garantie a deconturilor din partea casei. In curand toate serviciile medicale vor fi suportate fie de pacient fie de unitatea sanitara deoarece casa a avut grija sa elaboreze un proiect de norme care sa permita invalidarea serviciilor medicale prestate. A fost lansat spre dezbatere un proiect atat de stufos incat l-ar face sa moara de invidie pana si pe cel mai prolific romancier. Cu greu te poti dumiri care sunt obligatiile prestatorului de serviciu medical, acestea fiind strecurate pe ici pe acolo printre noiane de contracte si formule de calcul pe care putini le inteleg si cu atat mai putin semnatarii documentului.

Au fost emise criterii de internare care acopera mai putin de jumatate din pacientii cu urgente prezente si aproape nici un pacient cu potential de evolutie nefast. Adica te poti interna in spital numai daca mai ai putin si mori. Daca mai ai de trati doua zile esti trimis intai acasa si revii a doua zi, cand cheltuielile vor fi mai mici.

Fara nici o exagerare asistam la un program de eutanasiere a romanilor. Este momentul ca legislatia sa fie modificata in sensul desfiintarii monopolului casei unice de asigurari care se comporta ca o societate comerciala pusa sa faca doar profit si sa dirijeze fondurile discretionar in functie de interesele obscure ale presedintilor de la centru sau din judete.

Ne intrebam de ce trebuie sa platim bani grei pentru nimic: spitalele se desfiinteaza, personalul medical emigreaza, casa nu plateste serviciile medicale a celor ramasi, salariile au ajuns de mizerie, sistemul de compensare tinde spre 0%, internarile se permit numai muribunzilor, se face din ce in ce mai mult apologia coplatii si dirijarea catre unitatile sanitare private. Nu exista decat doua variante: disparitia monopolului statului in stat numit casa de asigurari de sanatate sau se inceteaza plata acestor asigurari si ne punem la ciorap lunar banii pentru un eventual serviciu medical de care am avea nevoie. In conditiile date nu te poti simti decat furat la drumul mare.

In acest moment poporul roman este amagit ca va benefica de servicii medicale, plateste pentru ele, dupa care constata ca atunci cand nevoie de ele, sistemul nu are bani. Deci este o inselaciune ! “

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel