Medicul Cristian Bengescu, ridicat de anchetatori

Medicul Cristian Bellu Bengescu este suspectat că ar fi dat reţete pentru metadonă unor toxicomani prin cabinetul său particular, fapt interzis de lege.

Medicul a fost prins în flagrant de ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate, precizează Antena 3.

Doctorul ar fi prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc cu 6.840 de comprimate, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era de 2.280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile.

Acesta este bănuit că, în schimbul reţetelor, ar fi primit 600 de lei, 300 dintre aceştia, la data de 11 noiembrie şi alţi 300 de lei, la data de 17 noiembrie, când a fost prins în flagrant delict.

Medicul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prescriere a drogurilor de mare risc.

hristian Bellu Bengescu este şeful departamentului care se ocupă de problemele toxicomanilor, la Spitalul Alexandru Obregia.

Medicul Bengescu este specialist în psihiatrie, bursier al Guvernului francez la Sorbona, pentru perfecţionare în metode de tratament în tulburările psihice la bolnavii de SIDA şi toxicomani.

În plus, este bursier al Consiliului Europei. Este unul dintre primii specialişti în tratarea toxicomanilor din România, având o experienţă de peste 20 de ani în domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel