Medicul care îi vaccinează pe cei fără adăpost. A schimbat strategia națională

Pexels
Pexels

Un medic britanic a cerut întâi Consiliului Local de la el din oraș, mai apoi Guvernului să includă în schema de vaccinare persoanele fără adăpost. Inițiativa lui a reușit. 

Persoanele fără adăpost se pierd în grupurile prioritizate la vaccinare în Marea Britanie. Dr. Zahid Chauhan a fost printre primii care au observat că, în strategia de vaccinare, oamenii străzii erau excluși sau cel puțin uitați de autoritățile centrale, scrie CNN. Deși oficial s-a declarat că grupurile vulnerabile au prioritate, oamenii străzii nu erau pe listă. 

„Sunt un grup extrem de vulnerabil, speranța lor de viață este de 43-44 de ani. Mi-a fost clar că acest grup a fost omis”, a spus Chauhan. În 2020, 976 de persoane fără adăpost au decedat în Anglia, cu 37% mai mult față de 2019.

A schimbat strategia națională

Chauhan s-a folosit de rolul său din Consiliul Local Oldham și de cunoștințele sale pentru a convinge autoritățile să ofere vaccin și celor fără casă. Apoi, a adresat o scrisoare Guvernului pentru a extinde inițiativa la nivel național. 

Campania începută de Chauhan a funcționat. Comitetul Reunit pentru Vaccinare al Marii Britanii a emis un nou ghid prin care cerea prioritizarea persoanelor fără adăpost.

Deși aceștia primesc o șansă la vaccin, mulți sunt ezitanți. Pentru a-i convinge, mai mulți voluntari ai unui ONG, care la rândul lor nu au o locuință, au început să vorbească cu alți semeni de-ai lor. În primele 3 săptămâni, doar în Londra s-au vaccinat, în urma campaniei de vaccinare, 750 de persoane ale străzii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel